Sünnieelne hapnikupuudus ja looteveemürgitus on Kellile tekitanud tõsise tervisehäire. Sellepärast vajab aasta ja 5 kuune pisike tüdruk ööpäeva ringset valvet ja abi. Kelli saab küll ümbritsevast maailmast aru, aga tema vaimne ja motoorne areng on tugevalt maha jäänud. Edasiseks arenemiseks vajab Kelli kahte abivahendit. Esiteks vajab Kelli seisulauda, mis võimaldab paremini õppida iseseisvat seismist. Abivahendi maksumus on 17 000 krooni. Olgugi, et 90 % sellest väljaminekust hüvitab maavalitsus, jääb siiski pere kanda 1700 krooni. Teine hädavajalik abivahend on vanker. Kuna Kelli on pikka kasvu suur tüdruk ja ei suuda hoida ise selga, siis on temaga liikumine ilma vankrita väga raske. Spetsiaalse vankri hind jääb vahemikku 24 kuni 28 tuhat krooni. Vankri soetamiseks vajamineva raha peaks Kelli pere ise kokku koguma. Paraku neil selleks raha ei jätku, sest kodus vajavad hoolt veel 3 ja poole aastane tütar ning 12 aastane poeg. Lisaks sellele tarbib Kelli igapäevaselt suuri ravimikoguseid, mis säilitavad kontrolli lihaste üle ja hoiavad ära epilepsia hooge.

Kelli vanemad ütlesid, et on juba oma loo ka Terviselaekale edastanud ja peagi tuleb nende lugu sinnagi ülesse. Märtsi lõpus peaks tulema lugu ETV saatesse Puutepunkt. Pikemalt on seni sellest kurvast loost kirjutatud eelmise aasta 23. juulil Naisteleht.ee väljaandes. Lugeda saab siia klikkides.

Ave-Maria Grimm ütles, et eilsel sõbrapäeval koguti koolis 50 eurot ja annetusi võetakse veel vastu kuni käesoleva nädala lõpuni. Sularaha võetakse vastu Sindi Gümnaasiumi kantseleis.