Laadaliste registreerimine; direktor Ain Keerup tänab õpetajaid

Sindi Gümnaaisumi jõululaatade traditsioon ulatub väga paljude aastate taha, viimased 10 aastat on laat olnud väljundiks õpilasfirmadele. Sindi koolis õpetatakse majandust alates 2001. aastast 1.-12. klassidele Junior Achievement programmide alusel. Paaril viimasel aastal on kaasatud tegevusse sõpru nii Sindist kui väljastpoolt.

Nagu korralikul laadal kombeks, ei puudunud selleltki laadalt meelelahutuslik programm, kus astusid üles nii suured kui väikesed lauljad, tantsijad, pillimängijad, tegi tagasivaate läinud päevale majandusõpetaja Sigrid Jamnes, kes ühe peamise eestvedajana avaldas erilist tänu lapsi juhendanud õpetajatele, lastevanematele, Sindi Muusikakoolile, kooli vilistlastele – kõigile, kes sündmusele igati kaasa aitasid.

Pikalt kestnud hindamiskomisjoni vaagimised ja omavahelised väitlused kinnitasid vaid seda, et parimatest parimate tunnustamine polnud kergete killast ülesanne. „Nii palju oli head kaupa, kõike oleks tahtnud osta,“ lausus žürii liige Kadri Algpeus, kes on Pärnu kolledži ettevõtluse ja projektijuhtimise üliõpilane. „Vajalik ettevõtmine, õpetab ettevõtlikkust, lapsed saavad aru, et raha ei tule seinast,“ võttis žürii esimees Aivar Sipelgas olulisema peamiste märksõnadena ühte lausesse kokku.

Jõululaada müügi olid Sindi Gümnaasiumi 1. kuni 12. klasside õpilased ettevalmistanud klassijuhatajate, lastevanemate ja majandusõpetajate juhendamisel. Müüjate hulgas olid
Sindi Lasteaia Pesamuna ja Päikesejänku rühmad, MTÜ Sindi Lastekas, Fein-Elast Elastonia OÜ ja Rääma Põhikool.

Täie õigusega pärjati laada üllataja tiitliga 8a klassi minifirma „Pärpi Christmas Eve“. Kohe uksest sisenedes astus tore tütarlaps juurde ja pakkus võimalust lasta end koos kassiga pildistada. Pika koridori lõpus asuv ruum oli vaipade ja patjadega õdusaks muudetud ja väga sõbralik Repsu talus kannatlikult kümneid süllevõtmisi, et koos külalistega kenasti pildile jääda. Uksest sisenemisel tuli siiski vähemalt 50 senti annetada kodutute loomade varjupaiga heaks. Repsu perenanaine Sabina ütles, et kass oli varem olnud Sindi tänavahulgus, kelle ta enda juurde elama võttis.

Aga auhinnalisi kohti jagati paljudele teistelegi. Parimaks teenuse pakkujaks nimetati 11a klassi õpilasfirma „Õudukas“, kes läinud pühapäeval oli Pärnu Jäärmarkil jäänud õige napi punktiarvestusega ilma sealse parima teenuse pakkuja nimetusest. Ometi olevat firma juhendaja õpetaja Kristi Suppi sõnul noored teenindajad olnud paljude arvates oma ala eelistatuimad. Nüüd seati kodukoolis õiglus jalule.

Parima müüja nimetust jagati samaaegselt rohkem kui ühele. Valituiks osutusid Robin Semmel, Martti Šorin ja Raimond Uibo 2a klassist ning Sander Soopõld Rääma Põhikoolist.

Parima toote tõi müüki šokolaaditahvlitena Eleanora Klein 4 a klassist. Tööstuskaupade kategoorias tunnistati parimaks tooteks 6a klassi õpilase Randel Uibo küünlaalused. Parimat reklaami suutis korraldada 6a klass. Grandprix pälvis 1a klass. Žürii eripreemiad jagati välja minifirmadele Päkakoda 3b klassist ja Säravad isiksused Rääma Põhikoolist. Eraldi tänati kõige suurearvulisemalt välja tulnud klasse, kelleks olid 2 a , 3 b, 6 b, ja 1.-4. c-klassid.

Auhinnad panid välja Wendre AS, Fein-Elast Elastonia OÜ, Perona Powling, Mai Kino, Bpluss, Endla teater, Klaara-Manni OÜ ja Tervise Paradiis OÜ.

Samal teemal: