Vilistlaskogu loomisele on omapoolse toetusega südikalt õla alla pannud Sindi Gümnaasiumi direktor Ain Keerup, kes ise ei kuulu selle kooli vilistlaste hulka. Mis tingib suurt toetust?

Ain Keerup:


Erinevate kooli ürituse ettevalmistamisega saame üha rohkem aru, kui vähe me kahjuks teame oma kooli ajaloost ja meie kooli vilistlastest.
Sindi Gümnaasiumile on tema vilistlaskond alati oluline olnud. Koostöö aktiivsus vilistlastega on aga sõltunud kooli aastapäevadest. Juubeliaastatel suheldakse tihedamini, juubelite vahelisel ajal aga vähem. Sindi Gümnaasium soovib seda väljakujunenud rütmi muuta.
Oleme algatanud mitu projekti oma auväärsete vilistlaste tutvustamiseks nii koolirahvale kui ka laiemale auditooriumile. Kaks vilistlast, Kaarel Liidak ning Julius Friedrich Seljamaa, on leidnud tunnustamist portreede avamisega auväärsete vilistlaste väljapanekus. Ees ootavad kohtumised vilistlastega, kes tänasel päeval annavad panust Eesti arengusse.
Homne üritus kannab kahte eesmärki. Esiteks tugevneb side kooli ja tema vilistlaskonna vahel. Teiseks saame kooli arengu kujundamisel ära kasutada seda tohutut oskuste ja teadmiste ressurssi, mida kannavad endas meie kooli vilistlased.
Ja seda ressurssi me vajame, sest tänases pidevas hariduskorralduse keerises oodatakse kõikidelt koolidelt kõikvõimalikke tõestusi ja muutusi, unustades sageli, et koolil on oma traditsioonid ja juba kättevõideldud koht kodukoha elukorralduses. Sellistel pöördelistel aegadel on kõikide arvamused väga oodatud. Loomulikult ka vilistlaste omad.
Koolil on küll palgaline juhtkond, ja ma julgen kõvahäälselt tunnistada, et Sindi Gümnaasiumi tänane juhtkond on väga ühtne ja teotahteline ning seisab igati Sindi Gümnaasiumi tuleviku kaitsmisel. Siiski on meile oluline ka vilistlaskonna arvamus, ja homme valitav vilistlasnõukogu saabki olema institutsioon, kes on koolile väga oluliseks partneriks kooli tulevikuteemade käsitlemisel.
Selleks, et ka Sina, lugupeetud vilistlane, saaksid Sindi Gümnaasiumi arengus kaasa rääkida, oled oodatud homme kell 18.00 kooli aulas algavale vilistlasõhtule.