„Käesolev õppeaasta algab Sindi Gümnaasiumile pisut teisiti kui eelnevad. Alates tänasest tervitab fuajees õpilasi hommikuti lisaks direktorile ka härra Johann Christoph Wöhrmann – Sindi esimese kooli asutaja - isiklikult. Suhtuge temasse austavalt ja hinnake väärikalt tema panust Sindi linna ja ka kooli asutamisse. Tänu tema tegevusele on Sindist saanud Euroopa tähtsusega linn,” sõnas kooli direktor Ain Keerup õppeaasta avaaktuse pöördumises, mille ta tegi tavapärases koolialguse tähistamise kohas kooli siseõuel.

Kohe oma kõne alguses rõhutas direktor tavade tähtsust

tänapäeva koolielus. „Sindi Gümnaasium alustab oma järjekordset uut õppeaastat traditsiooniliselt tarkusepäeval. Traditsioonid on Sindi Gümnaasiumile väga olulised ja seetõttu soovime algaval õppeaastal käivitada nii mõnegi unustusse vajunud traditsiooni ja algatada kindlasti ka mõne uue,” kõlas direktori juhtmõte.

Traditsiooniliselt lisandub 1.septembril kooliperre kaks klassitäit väikeseid õpilasi. Täna ulatasid kingitusena aabitsa 30-le õpihimulisele 1.klassi õpilasele direktor Ain Keerup, volikogu esimees Toomas Asi, linnapea Mati Mettus ja kooli õppealajuhataja Margit Rebase.

Lisaks 1.klassi õpilastele võeti pidulikult kooliperre vastu ka 10.klassi õpilased.

Wöhrmanni büsit avamise kõrval läheb käesolev õppeaasta Sindi kooli ajalukku veel aastana, mil õpinguid alustavad kaugõppe klasside õpilased. Nende esimene koolipäev algab laupäeval.

Sõnadega, kallid väikesed sõbrad, tegi direktor isikliku pöördumise 1. klassi astujate poole:

„Usun, et olete kõik esimest koolipäeva südamevärinal oodanud. Mõni ilmselt ei jõudnud kuidagi kooliminekut ära oodata, mõni aga tundis pisut hirmu tänase päeva ees. Kinnitan, et hirmu ei pea te tõesti tundma, sest teie seljataga seisavad suured poisid ja tüdrukud, kes on võtnud endale kohustuse teid kogu aasta jooksul abistada ja kui vaja siis ka kaitsta. Teie ülesanne on usinalt õppida. Aga õppida on sellel aastal mõnus, sest aabitsategelased on isiklikult teid selles toetamas. Kuidas see võimalik on? Kui koolimajja lähete, siis näete!

Loodan, et järgnevad päevad siin hubases koolis saavad olema vaid õnnelikud!”

Pöördudes abiturientide poole ütles direktor, et jutt on lühike: „Kui nüüd ei pinguta, siis lihtsalt ei lõpeta. Nii lihtne see ongi.” Üheksandike puhul avaldas Keerup lootust, et nad jätkavad ka edaspidi õpinguid Sindis.

„Õpetajad on üks imeline rahvas. Tal peavad olema kõik head omadused, mida üldse välja annab mõelda, sest eelkõige on ta ju eeskuju,” leidsid ka õpetajad aupaklikku tähelepanu, aga ta ei unustanud samas ülejäänud koolitöötajaidki. Eriline tänu langes osaks lastevanematele, kes on usaldanud oma lapsed Sindi koolis kulgevale haridusteele. Kõigile õpilastele aga avaldas edukuse saladuse, milleks tuleb võimalikult palju tarkusi ja oskusi omandada, et edaspidi tööturul teistest eelisatatum olla. See ongi edukuse saladus.

Edu mõtet arendas samaviisi ka linnapea Mati Mettus, kes juhtis tänaste abituuriumisse astujate tähelepanu sellele, et pingutada ei tule mitte üksnes lõputunnistuse saamiseks vaid õppimimise vaimus tuleb jätkata kogu elu - laskmata end loorberitele lebama jääda.

4. klassi õpilaste luulekava „Koolipoiste Sügisnägemus” kõneles sisu kõrval sellestki, et kooli mõtete juures on oldud juba enne kooli algust, kui tehti ettevalmistust 1. septembri pidulikuks vastuvõtuks. Samasuguse ettevalmistusega esitas 2. a klass laulu „Algab kooliaasta uus”.

Käesoleval õppeaastal täienes Sindi kool mitmete uute töötajatega: Kehalise kasvatuse õpetajana ja kaheksanda klassijuhatajana asus tööle eduka kergejõustiklasena tuntud Mart Õunpuu; Laura Arum on psühholoog; tehnilises personalis hakkavad töötama Jaana Jaanoja ja Leili Soll; majandusjuhatajana Mart Nõmm; Heidi Vellend saab lisaks Sindi Muuseumi juhataja ametile lisakoormust eesti keele õpetajana.

Selle aasta esimese koolikella helistasid Karin Rosenberg ja Roland Sõmer.

Ave-Maria Grimm koostas tänasest kooli avapäevast fotogalerii: