Allar Raja  Londoni olümpial Eton Dorney sõudekanali ääres. Foto Rein Kilk

Pühapäeval, 19. augustil, kell 17.00 toimub Sindi Seltsimaja juures pidulik Allar Raja tervitamine, et avaldada tänu kahekordsele Euroopa meistrile ja kahel olümpial osalenud Eesti sõudjale.

Kaspar Taimsoo, Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson Londoni olümpia Eton Dorney sõudekanalil. Foto: Rein Kilk

Allar Raja on kolmas Sindist võrsunud sportlane, kes jõudnud olümpiamängudele ja saavutab oma järeleandmatu visadusega järjest paremaid tulemusi. Allar Raja saavutused meenutavad ka tema eel tegusid teinud  Sindi olümpiamehi, mis kinnitab taaskordselt selle väikelinna sportlikku kangust.

Tõstesportlane Aleksander Kask osales 1928. a. Amsterdami olümpiamängudel, kus jagas 14.–15. kohta.

Kümnevõistleja Uno Palu saavutas 1956. a. Melbourne’i olümpiamängudel 4. koha ja ei olnud võimatu, et 1960. a. Rooma olümpial võinuks Palu tõusta medali saajate sekka kui Nõukogude spordiametnikud poleks saatnud Itaaliasse meest, kes kaotas katsevõistlustel talle 200 punktiga.

Allar Raja on osalenud juba kahel olümpial. Pekingi olümpiamängudel sõitis ta paarisaerulisel neljapaadil 9. kohale ja Londonis võitis Allar Raja paarisaerulise neljapaadi koosseisus koos Tõnu Endreksoni, Kaspar Taimsoo ja Andrei Jämsäga juba 4. koha. Allar Raja austamissündmust ettevalmistaval tänasel toimkonna nõupidamisel ütles  Sindi linnapea Marko Šorin naljatamisi, et kui sellises tempos jätkub ettevalmistus ka järgmiseks olümpiaks Rio de Janeiro's, siis peaks olema valmis pandud kullast kõrgem autasu. Ent ärgem siiski eufoorias väljugem reaalsuse piiridest.

Allar Raja sündis 1983. aastal Sindis ja on endiselt oma sünnilinna kodanik. Talle on omistatud aunimetus „Sindi aastainimene 2007“ ja tunnustusõhtul „Tähesära 2010“ austati Allar Raja Sindi linna aastate tegija nimetusega. Sindi Linnavalitsus on alates Allar Raja sportlaskarjääri algusest korduvalt toetanud tema sportlikke ettevalmistusi. Nii tegi linnavalitsus viimati ka eelmise aasta sügisel kui eraldas Londoni olümpia ettevalmistusteks 1100 eurot.

Sindi Seltsimaja kõrval oleval väljakul esinevad rahvusvaheline puhkpilliorkester Wersalinka, mažoretid, samuti Tarvastu ja Sindi laulukoorid.

Samal teemal: