Laagris oli äge olla! Nii arvasid kõik 28 last ja õpetajad Eneli ja Regina. Laager jagunes kolme suuna vahel: õpiti eesti, vene ja inglise keelt; tegeldi kunsti, draamaõppe ja foorumteatriga ning tehti sporti. Laagri põhieesmärgiks oli äratada lastes huvi teiste rahvaste keelte ja kultuuride vastu. Lapsi oli vene ja eesti rahvusest. Oluline oli, et igaüks saaks laagris kõike kogeda. Tegevused toimusid kahes jaos: töö rühmades ja ühistegevused. Igal päeval oli kindel teema: tutvumis-, loodus-, matka-, kodumaa-, kunsti-, spordi- , ekskursiooni- ja pidupäev ning abistamise ja mängude päevad.
Hommikuti õppisime keeli ja tegelesime draamaõppega.
Draamaõpe andis võimaluse arendada lastes suhtlemis- ja eneseväljendusoskust. Draamaõpe on tegevusõpetus, mille põhialuseks on mäng, mis on seotud erinevate harjutuste ja ülesannetega. Teatri kaudu õpime iseennast ja maailma paremini mõistma.

Keeleõppes õppisime ennast tutvustama kolmes keeles. Keeleõppe tunnid toimusid teemade kaupa: sport, koduloomad, puuviljad, juurviljad jms. Lapsed omandasid sõnavara kolmes keeles. Tundides kasutasime paaris- ja rühmatööd. Püüdsime lapsi võimalikult palju rääkima panna. Eriti meeldis neile viktoriine lahendada. Tipphetkeks kujunes ingliskeelse laulu „Fish“ („Kala“) õppimine ja laulu esitamine laagri pidupäeval. Laul oli pühendatud meie kooli direktorile, kelle hobiks on kalapüük.

Lisaks rühmatööle jätkus meid kõikjale. Huvitavaks kujunesid õppekäigud. Pärnu MiniZoos sai iga julgemgi laagriline võimaluse endale keha ümber panna kuningboa. Isegi õpetaja Eneli, kes oli terve elu madusid kartnud, sai seekord hirmust võitu. MiniZoo putukad ja maod tõid kõikidele lastele sära silmadesse. AS Pajo trükikojas tutvusime ametitega ja töökorraldusega. Päris mitu last avaldasid soovi sinna tööle asuda. Nauditavaks osutus matk Reiu puhkekeskusesse, sest jalutades oli meil võimalik näha sisalikke, erinevaid putukaid, partide perekonda. Reius võtsime omavahel mõõtu nii palli-, osavus- kui ka jõumängudes. Kodumaa päeva veetsime Paikuse Politseikoolis. Tutvusime politseiniku igapäevatööga ja poistele muidugi meeldis päris ehtsatest relvadest lasketiirus lasta. Sindi Linnaraamatukogus tutvustas pr. Rita Raudsepp meile kirjanik K. Kassi loomingut. Suvise laagritegevuse tipphetk oli traditsiooniline ekskursioon. Sel aastal käisime Haapsalus. Külastasime piiskoplinnust. Lapsed vaimustusid keskajast inspireeritud mänguatraktsioonidega lastepargist. Merilyn Nõmm leidis, et meie kodulinnas võiks olla ka sarnane mänguväljak. Jalutasime promenaadil ja raudteejaamas. Elamuse saime ka Iloni Imedemaal.

Laagris käis külas Kaitseliidu esmaabi õpetaja naiskodukaitsja Maret Kommer. Tänu temale õppisime iseennast ja kaaslasi hädas abistama. Spordipäev on laagri oodatuim päev. Meil vedas tohutult, et meiega sportis ka spordiklubi Kalju president Helle Artel. Temaga koos mängisime populaarsemaid sportlikke mänge. Võistlesime kaugushüppes, 60 m jooksus, jalgrataste vigursõidus, pesapallis. Palju elevust tekitas mängude päev, sest salakirju lahendada ja aaretejahti pidada meeldis küll kõigile. Tulles tagasi laagri põhieesmärgi juurde toimus sel aastal laagris plakatite konkurss teemal „Jah südamlikkusele“. Martti Šorinile meeldis see nii väga, et ta soovis, et selline konkurss toimuks ka järgmisel laagrisuvel. Laagris on traditsioon, et lapsed valivad ise laagri parima inimese. Parimaks saab see, kes on abivalmis, sõbralik ja südamlik. Valituks osutus 5. klassi õpilane Andre Edo, kes sai au püüda Sindi Forellipüügis forelli, mille me kõik koos ära sõime. Tänu õpetaja Regina fotograafiahuvile saime kõik laagri lõpupäeval vaadata fotomontaaži laagris toimuvast. Oli kilkeid, naeru ja rõõmupisaraid. Lõpupeol soovisid Kenneth Rääk, Grete Hartwich, Alina Malinovskaja ja Hanna Etti, et tuleks järgmine laagrisuvi juba kiiremini.

Aitäh, kallid lapsed! Täname teid, armsad lapsevanemad! Suur, suur aitäh meie toetajatele: Sindi Linnavalitsus ja pr. Anu Vassvik, Sindi Gümnaasium ja direktor Ain Keerup, Mart Nõmm ja Ave-Maria Grimm, Sindi Forellipüük, Rautakirja Estonia AS ja Anneli Virkus, Marfin Bank, Swedbank, Avita, G4S, anonüümne heategija.

Kohtumiseni laagrisuvel 2011!