Laupäeval, 29.mail kogunesid Sindi noortekeskusesse noored kristlased Tartust, Tallinnast, Pärnust, Sindist, Inglismaalt, USA-st , Norrast ja lisaks Sindi noortekeskuse ning noortekogu liikmed, et koos värskes õhus tööd teha. Kuutkümmet noort ootas Sindi linnas viis töökohta, kus koristati, rohiti, värviti .
Kõige rohkem füüsilist jõudu nõudis ujula juures asuva võrkpalliplatsi ümbrus. Seda rühma vedasid Elvo Grimm noortekogust ja Priit Kask seltsimajast. Lõpus jõuti isegi veidi palli mängida.
Enim tehnilisi oskusi nõudis laste mänguväljak ja korvpalliplats, kus oli palju vana värvi maha kraapimist ja värvimist. Seda tööd jätkub veel teisekski päevaks. Juhendajateks olid Miša Šorin ja noortest Argo Saarman.
Sindi linnavalitsuse ees olev suur roosipeenar sai õhtuks päris uue näo. Kevadeti kiiresti kasvav umbrohi oli selleks korraks võidetud. Tüdrukute grupi eesotsas oli Liidia Pihhus noortekeskusest.
Aare Künnapase juhendamisel koristasid tüdrukud kalmistut.
Linna pargid, spordiplatsid ja skatepark korjati igasugusest rämpsust päris puhtaks noortekogu liikme Rai Multaneni eestvedamisel. Alustati kooli juurest ja jõuti linnavalitsuseni välja. Lõpuks abistati veel roosipeenra rohimisel, kus ka mehekätt vaja oli.
Õhtul oli noortekeskuses pidu – kontsert, maiustused ja puuviljad. Viimast finantseeris meie keskuse peasponsor Fein-Elast Estonia. Suur tänu noori toetavale ettevõttele!
Tehtud töö eest ütles tänusõnad Sindi linnapea Anu Vassvik, kes ei pidanud paljuks laupäeval meie jaoks aega leida.

Külalised leidsid, et Sindi on fantastiliselt ilus ja roheline linn parkide ja linnulauluga. Muide - noortekeskuselgi on oma ööbik lausa käeulatuses ja sel päeval ta ei laiselnud. Laulu jätkus hommikust õhtuni, mis külalisi väga üllatas. Ka ilm oli vaatamata ennustusele soe ja vihmata, lisades tegusale päevale tugevalt plusspunkte. Sindi sai veelgi ilusama palge ja noored rõõmu koostegemisest ja uutest tuttavatest.
Suur tänu kõikidele, kes sel päeval abiks olid!

7. juunil olid keskuses järjekordsed külalised – seekord 28 noort Iisaku noortekeskusest. Kuna see asutus on alles noor, siis põhiliselt huvitas neid igapäevane töö, üritused, ringid ja projektide kirjutamise võimalused. Tutvuti ronimisseina ja skatepargiga.

Iluvõimlejate talilaager jäi sel aastal rahapuudusel ära. Kevadlaager toimus 7.-10.juunini ja seda finantseeris Fein-Elast Estonia. Kõikide võimlejate ja nende vanemate poolt suur tänu sponsorile!
Laagrites on põhiülesanne tehnika lihvimine ja uute kavade õppimine. Seekord lisandus maailmamängude kava harjutamine, mida jätkatakse viiel päeval Tallinnas. Treener Margit Schmidt ütles, et kõik püstitatud ülesanded said 100% täidetud.
Laagris toimus kohtumine lapsevanematega, kus anti viimaseid juhtnööre Tallinnasse sõiduks.
Esinemine toimub 3.juulil Tallinnas Kalevi staadionil kell 13.00 ja kell 19.00. Avatseremoonial osaleb 5600 võimlejat. Samal päeval pileteid ei müüda. Nende hind on 250 ja 400 krooni. Rohkem teavet saab internetist www.eestikalev.ee – ’Pidu läheb käima’ alt. Pikad treeningupäevad lõppesid 10.juunil võistlustega spagaadis, tasakaaluharjutustes ja vabakavas.

Tulemused :

Tasakaalu harjutused:

1 – Kristella Kukk – 18.0 punkti
2 - Elo Vent – 17.5 punkti
3 – Jane Vent – 17.0 punkti

Spagaat ( vasaku jala, parema jala ja harkspagaat )

1 – Annabel Sarapuu – 39 punkti
2 – Eliise Kull – 38 punkti
3 – Jane Vent – 38 punkti

Vabakava

1 – Elo Vent – 9,0 punkti
2 – Kristella Kukk – 8,9 punkti
3 – Jane Vent – 8,8 punkti

Tasuks suure töö eest oli ekskursioon Tartusse, kus külastasime AHHAA keskust ja 4D kino. Lisaks peatusime Viljandis ja Ramsis. Viimases on endisesse hobusetalli ehitatud imeline spordikeskus, mis igaühes kadedust tekitab.
Nii pikki treeninguid pole laagris varem olnud. Tüdrukud olid tublid, et need väsitavad päevad vastu pidasid. Alustame treeningutega septembri teisel nädalal.

Noortekeskusel oli hea meel aidata kaasa Sindi spordipäevade läbiviimisele.
Reedel, 11.juunil olid korraldajatel abiks Karl Gurko, Davydas Bacys, Kristjan Nüüd, Rai Multanen, Kristella Kukk, Maarjalis Buht, Katre Kull, Pilleriin Karuse, Madis Tropp.
Laupäeval , 12 juunil esinesid iluvõimlejad kahe kavaga spordiklubi Kalju 90 juubeli avapidustustel.

Sindi Avatud Noortekeskus on kollektiivpuhkusel 5. juulist – 1. augustini.

Pildigalerii noortekeskuse tegemistest, fotode autor on Helle Vent.