Sindi Laulukoori vanem Aino Edo sõnul toimus 23. veebruari õhtul kolme koori ühislaulmise proov. Koos Sindi Laulukooriga, mida juhendab Kristel Reinsalu, harjutasid Tarvastu segakoor Üits Viis Karin Taukari dirigeerimisel ja Viljandi Pauluse koguduse segakoor Külli Salumäega. Samal õhtul anti ühiskontsert Mustla Rahvamajs. Iseseisvalt esitas Sindi Laulukoor kolm laulu: traditsionaal „Mu isamaa armas“ Kristel Reinsalu seades, Tiina Kippeli „Virumaa laul“ ja Thea Kristali „Laul Eestimaale“. Ühiselt kanti ette Veljo Tormise „Kodukeele“, Andres Valkoneni „Väike rahvas“ ja Tõnis Mägi „Palve“.

24.veebruaril esineti Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud tänujumalateenistusel Viljandi Pauluse kirikus enam kui 200 kuulajale. „Viljandis on saanud tavaks pidada vaheldumisi Jaani kogudusega igal aastal väga pidulik vabariigi aastapäeva jumalateenistus. Esimest korda toimus see 1993. aastal Pauluse kirikus.“ ütles kahekümnendat aastat Pauluse koguduse karjase ametit pidav õpetaja Mart Salumäe. Tema jutustusest selgus, et sündmus on alati väga pidulik. Kohal viibivad kõige erinevamate kristlike koguduste esindajad. Oma lippudega on esindatud Viljandimaa koolid, Kaitseliidu Sakala Malev, skaudid, kaidid, kodutütred ja väga paljud teised ühendused. Seekord oli kirikulisi üle 200, mis on Salumäe arvates väga hea tulemus, kuid kirik mahutaks ka kolm korda rohkem inimesi. Tagantjärele on Salumäe kuulnud toimunu kohta hästi positiivset tagasisidet. Tal oli hea meel tõdeda, et järjest enam hakkab rahvas väärtustama olulist riiklikku tähtpäeva.

Ühendkoor esitas neli isamaalist laulu. Lisaks eelmisel päeval Mustlas ettekantud lauludele „Palve“, „Kodukeel“ ja „Väike rahvas“ kõlas ka üldtuntud ja armastatud Eesti lipulaul "Eesti lipp", mille muusika on loonud Enn Võrk ja sõnad kirjutanud Martin Lipp.

Aino Edo rääkis, et Sindi Laulukooril on kavatsus ka järgmisel aastal Viljandimaad külastada. Pauluse koguduse segakoori dirigent Külli Salumäe tegi ettepanku õppida kolme kooriga ühiselt selgeks mõni suurvorm. Suurvormideks nimetatakse mitmest osast ülesehitatud klassikalist kooriteost – näiteks missa. Üheks ära õpitavaks suurteoseks võiks algse kava kohaselt olla Rudolf Tobiase „Eks teie tea“. „Mõeldavad on ka mõned ilmalikuma sisuga suurvormid, sest Pauluse koguduse koori repertuaaris on vaimulike laulude kõrval ka teistsugust loomingut,“ lisas Aino Edo.

Sindi Laulukoori koorivanem rääkis sellestki, et koor täienes käesoleva hooaja algul 8 tubli lauljaga. Praegu laulab kooris 36 liiget. 1.aprillil külastatakse koos Nõmme kultuurikeskuse segakooriga Riola (dirigendid Anu Liho, Ene Uibo) Viimsi kultuurikeskust, kus võõrustajaks on Viimsi segakoor ja selle juht Vaike Sarn. Juulikuus plaanitakse osaleda Treimani laulupäeval. Kõige tihedamat kontakt soovitakse aga hoida oma Tarvastu sõpruskooriga Üits Viis.