Wöhrmanni allee puude vahelt juba kaugelt silmatorkav teadetahvel Sindi muuseumi ukse kõrval meelitas uudistades lähemale astuma. Selgus, et Helgi Tuul ja tema meisterlikult valmistatud gobeläänvaibad kutsuvad veel mõnda aega kodulinna kunstniku töid vaatama. Kirjutasin sellest lähemalt 6. märtsil, mil toimus vaibanäituse pidulik avamine.

Kuna eemalt nähtud tahvel sundis muuseumi uksetaha tulema, siis otsustasin viivuks ka sisse astuda. Uksele vastu tulnud muuseumi juhataja Heidi Vellend juhatas kõigepealt uue ekspositsiooni juurde, mis asub vaiba näituse suhtes vastas toas. Alles reedel oli jõutud nii kaugele, et nüüd võib

tutvuda erksa vaimu ja vilka liikumisega Sindi memmede tegemistega viimase kümnekonna aasta kestel.

Põhjust Sindi memmedele rohkem tähelepanu pöörata on käesoleval aastal küllaga, sest stendi väljapanekult võib vaadata 1999. aastat meenutavaid pilte. Fotod jutustavad Sindi memmede 40. juubeli tähistamisest seltsimajas, mis tähendab seda, et sel aastal saab hakkajate naiste seltskond poole sajandi vanuseks. Siiski ei maksa arvata, et neil oleks meenutada üksnes kümne aasta tagust pidu. Stendi materjalid räägivad teist keelt ja kuivõrd on õnnestunud silmanurgast memmede tegemisi rohkem näha, siis võib kinnitada, et muuseumi väljapanek esitab vaid murdosa kõigest sellest, mida tegelikult on suudetud.

Põgus pilk haarab aastaid 1998 kuni 2008. Kaks pilti vasakpoolses ülanurgas on väga tuttavad, sest möödunud aasta 4. juunil sammusid Sindi memmed võrdväärses tubliduses koos skautide, gaidide, kaitseliitlaste, Väärikate klubi ja kõigi teistega rongkäigus, kus hoidsid oma tugevates kätes suuri kandelippe.

Kuna lumi on ikka veel maas, siis pole raskusi end uuesti jõulumeeleolusse asetada. Fotod meenutavad 1998. jõulukontserti Sindi gümnaasiumis, kus esineti nii tantsude kui lauludega.

2001. a. suvest kõnelevad Pärnu tantsupeo fotod. 2002. a. osalesid memmed Vändra tantsupeol. 2003. a. 23. aprillist on Vändrasse väljasõidueelne fotomeenutus pealkirjaga „Oma tantsu päevale”. 2003. a. toimus telesaate „Laulge kaasa” lindistus Sindi laululaval, millelt otseloomulikult ei saanud kirevates seelikutes memmed puududa.

2007. a. suvel käisid Sindi memmed taadi suvepäevadel Kilingi-Nõmmes.

Samuti on palju meenutada möödunud aastast. Ka läinud aastal käidi taadi suvepäevadel. Sedakorda küll hoopiski Ares. 28. aprillil on kaamerasilm tabanud tantsurühma „Murueided”.

Viimaks sai teatavaks, et memmed on isegi Treimanis taadi peol käinud laulumängu tegemas.

Ülehomme lubasid Sindi memmed ka ise minna Sindi muuseumisse oma seniseid tegemisi kaema ja meenutama, mida kõike on ära tehtud. Jõudu ja head tervist, kallid Sindi memmed!