Kilingi-Nõmme, Uulu ja Sindi noored võimlejad veetsid 2 päeva oma koolivaheajast iluvõimlemislaagris, mis peeti 5. ja 6. jaanuaril Kilingi-Nõmme spordihoones. Treeneritena tegid lastega tööd Eha Smolina ja Margit Schmidt. Toimunut meenutab Sindi Avatud Noortekeskuse juhataja Helle Vent.

Helle Vent
Laagris tehtud fotode autor on HELLE VENT

Kilingi-Nõmme spordihoone suure saali kõrge lagi loob iluvõimlejatele head eeldused vahendite õhku viskamiseks ja kuna põrand kaeti kolme hiigelsuure vaibaga, siis olidki kõik võimalused edukaks harjutamiseks lastel olemas. Laagris lihviti varem õpitud harjutuste tehnikat, eriti aga palli kasutamist ja hüppeid. Vööni ulatuvad pallid olid ülimalt populaarsed, sest nendel sai harjutada tasakaalu ja koordinatsiooni. Kahe viimase ala treeningud olid Sindi lastele eriti olulised, sest 6.jaanuaril toimunud linnaelanikele ja lastevanematele mõeldud kontserdil esitati esmakordselt pallikava, milles leidus palju raskeid, kuid huvitavaid harjutusi. Tänu intensiivsele treeningule saigi kava mitme aplausi osaliseks ja kõige raskemad kohad tulid kenasti välja. Esitati ka hüpitsa ja jaaniussi kava. Kõige nooremad tüdrukud teisest klassist, kes esmakordselt laagris osalesid, esitasid ka vahva rõngaskava. Meie tüdrukutel olid seljas uued sinised seelikud, mille eest tänud Fein-Elast Estoniale, kes aitas riided muretseda.

Külalisesinejate üllatuseks oli peo seltsiliseks ka ilves. Valla oma rahvale aga polnud see üllatus vaid oodatud osaleja, sest Saarde vapikilbi peamiseks tunnuseks on kuldne ilvesefiguur. Vapil oleva ilvese kolm tugevalt maha toetuvat jalga väljendavad liikuvat poosi ja neljas, üles tõstetud esikäpp rõhutab dünaamilisust. Selliselt mõtestades sobib Saarde valla vapp ja ilves hästi iseloomustama ka neid noori õrnade kehavormide ja õhuliste liikumistega võimlejaid.

Iluvõimlejatega sama püüdlikult püüdis ka ilves kõigest väest vahendeid kasutades harjutusi kaasa teha. Eriti hästi õnnestusid tal hundiratas ja spagaat. Peo lõpus ilmus ilves kohale salvo kelguga, millelt hoogsal tiirutamisel suur hulk Geisha kommipakke põrandale pudenes. Ilvese hullamise järel jätkus maiustusi kõikidele klubidele ja abilistele. Viimaks võis koos ilvesega end isegi pildile asetada. Paari tunni pikkune etendus kandiski Ilvese peo nimetust.

Lisaks treeningutele oli ka vaba aeg huvitavalt sisustatud. Esimesel päeval oli Kristella Kukel sünnipäev ja sel puhul valmistasid lapsed ette kontsertkava, kus esinesid kõik laagris viibijad. Nad tõestasid, et võimlejad oskavad ka luuletusi lugeda, laulda ja tantsida. Enamus esines lausa mitme etteastega. Väike kontsert lõppes maitsva kringli söömisega, mille eest Kristella emale suur-suur aitäh. Õhtul oli võimalus käia saunas ja mängida sulgpalli. Meie võimlejad ööbisid väikeses peeglisaalis.

*

Suured tänud treeneritele Margit Schmidtile ja Eha Smolinale ning spordihoone rahvale soojade, puhaste ja valgete ruumide eest, kus on nii kõrgust kui laiust küllaldaselt. Võimlejate arvates oli see koolivaheaja kõige toredam aeg ja nad oleksid hea meelega kauemgi laagris olnud.