Allar Raja kutsuti täna Sindi raehoone saali pidulikule volikoguesimehe ja linnapea vastuvõtule. Toomas Asi ja Mati Mettus andsid sümboolselt üle 20 000 kroonise autasu Poznani Maailma Meistrivõistlustel kahesel süstal pronksmedalile sõitnud Allar Rajale.

Lühikeses tervituskõnes tänas Mati Mettus kodulinna meest lisaks

suurepärastele sportlikele saavutustele selle eest, et Allar Raja pole kunagi käinud uhke kaarega mööda Sindist, mis on tema sünni- ja kodulinn. Jätkates varajasemate Sindist võrsunud spordikuulsuste traditsiooni hoiab maailmaklassi sõudja jätkuvalt linna spordilembuse mainet kõrgel. „Usume, et Sa jääd ka edaspidi Sindiga sama tihedalt seotuks nagu oled seda senini olnud,” avaldas linnapea lootust, et sportlikul ja ametaialasel karjääriredelil tõustes püsiks linna aukodaniku mõtetes esikohal lapsepõlve Sindi.

Koos raamitud kupongiga anti üle ka ametlikum paber, mis kinnitas maksuametile makstava osa tasumist. Seega jääb Allar Rajale puhtalt kätte lubatud summa, mis on tegelikult juba tema arveldusarvele ülekantud.

Põgusa kohvilaua vestluse käigus sai selgemaks mõnigi probleem, millest ei pääse mööda ka spordimees ise. Siiski on treener Matti Killing võtnud enamiku muresid enda

kanda ja täidab lisaks treeneri kohustustele ka mõneti mänedžeri ülesandeid, mis vabastab Allari energia rohkem tööle sportlike saavutuste jaoks. „Sõudespordi häda seisneb selles, et see ala pole nii atraktiivne kui näiteks suusatamine, korvpall või jalgpall, kus pidevalt on midagi atraktiivsemalt toimumas,” selgitas Allar põhjuseid, mispärast sponsorid ei kiirusta sinna, kus vaatajaid vähemal hulgal. Seda hinnatavamad on nende sponsorite panused, kes ka sõudmist toetavad. „Olen selle kingituse eest väga tänulik, millega Sindi linn mind toetab,” ütles Allar Raja kohtumise lõpul südamest tulevad siirad tänusõnad.