Suurte ja pikaajaliste kogemustega AM Trase on tuntud Läti firma, kes on varemgi Eestisse automudelismi juhtradasid paigaldanud: kaheksakümnendate lõpul Haapsalusse, samuti Tallinnas Nõmmele, aga ka Pärnusse ja mujale.

2011. aasta 20. septembril allkirjastasid Lätis Sindi linnapea Marko Šorin ja Limbaži linnapea Aigars Legazdinš ühisprojekti lepingu, millega pandi alus järgnevale koostööle juhtradade ehitamiseks mõlemasse linna, samuti hiljem korraldatavatele automudelismi ühislaagritele.
Eesti-Läti programmi rahastatakse Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse vahendusel Euroopa regionaalfondi rahadest ja selle eelarveline maksumus on 33 970 €.

11. novembril kohtusid Sindi ja Limbaži ühisprojekti raames kavandatava mudelautode juhtraja projekteerijad Sindis, kus projekteerija Jânis Rage-Ragis tutvustas Šorinile ja projekti Eesti-poolsele eestvedajale Johannes Metsale kolme võimalikku juhtraja eskiislahendust.

Samal päeval allkirjastati Sindi linnavalitsuse ja projekteerija vaheline leping, mille järgi kohustuti möödunud aasta lõpuks koostama kolm kaheksarealist juhtraja projekti. Ühe S-kurvi ja teise muutuva raadiusega kurvi ning 36 kuni 40 meetri pikkuse rajaga projektide hulgast tehti valik, mille alusel asuti raja ehitamisele.

Viimati külastasid Limbaži linna ja automudelismi esindajad Sindit 4. juunil, arutati Eesti-Läti koostööprojekti käigus rajatavate juhtradade ehitust nii Sindis kui Limbažis. Lätlased polnud selleks ajaks veel asjaajamises Sindiga sama kaugele jõudnud, sest Sindi rada oli juba detailides valmis ehitatud ja ootas kokkumonteerimist.

Täna nähtu põhjal võib öelda, et uus ca 39 meetri pikkune rada on kokkumonteeritud ja mõneks päevaks jätkub neljal meistril veel tööd elektroonika paigaldamiseks ning seadistamiseks. Jânis Rage-Ragis ütles, et täna pole veel võimalik autode kihutamist demonstreerida, aga arvestuslikult peaks ring saama läbitud vähemalt 3 sekundiga. See oleks juba arvesse minevalt hea tulemus. Veel osundas ta ca 10 meetri pikkusele sirgele lõigule, mis olevat Baltikumi pikim sirge tee ja sellel võivat arendada kiirust kuni 100 km/h. Võistluseid saab samaaegselt vaadata ka interneti vahendusel.

Jânis Rage-Ragis ise on suur automudelismi sportlane, omades maailma edetabelis 12. kohta. Möödunud aastal tuli ta Brasiilia pealinnas Sao Paulos MM-i viiendaks. Käesoleval aastal soovib ta loomulikult oma kohta parandada.

Sindi automudelite juhtraja avamine on kavandatud augustisse ja selleks puhuks oodatakse sündmuspaigale ohtralt võistlejaid nii Eestist kui lõuna naabrite lätlaste ja leedulaste juurest. Jânis Rage-Ragis’e arvates võiks järgmisel aastal aga pidada Sindi rajal Põhja-Euroopa võistlused.