Meeleolukas vastlatrall pakub sportlikku tegevust ja meelelahutust igas vanuses osalejatele.

Üritust juhib humoorikas vastlavana, tutvustatakse vanarahva kombeid ja tegemisi. Pikimat vastlaliugu on võimalik teha suure, kuni 6 inimest mahutava reega. Selgitatakse pikima liu laskja ning valitakse huvitavaim ja omanäolisem vastlasõiduvahend.

Toimub ka mitmemehe suusavõistlus. Selleks puhuks on Sindi kooliõpilased spetsiaalsed suusad valmis meisterdanud. Mehed saavad jõudu katsuda saapaviskes ja naised patsipunumises.

Lastele on avatud töötuba, kus õpetatakse vanarahva kombe kohaselt vurri ja õlenukku valmistama. Indiaanitipis, Reti juures, saab igaüks meisterdada endale nahast, sulgedest ja kontidest või hammastest amuleti. Ürituse üheks tõmbenumbriks on võrratud kelgukoerad, kes tulevad kohale naabervald Torist. Kõikidele soovijatele pakutakse võimalust 25 krooni eest alaska huskyde kelgurakenditega ka sõitu teha.

Külla tulevad veel Paikuse Huvikool, vene segakoor Slavjanotška, kes tutvustab vene vastlakombeid ning tantsu löövad Sindi Memmed.

Pärnumaa skautide ja gaidide malev hoolitseb osalejate kõhutäite eest. Pakutakse traditsioonilist hernesuppi (5kr), sooja teed ning vana kombe kohaselt punast jooki naistele.

Mõnusa vastlapäeva lõpetab "Vallatu 80ndate Retropidu" Sindi seltsimajas, mis algab

kell 21.00. Plaati keerutab Eesti retrokuningas DJ ELMU SADULSEPP. Pidu on tasuta ja töötab ka puhvet.

Üritust toetavad Sindi Linnavalitsus ja Pajo trükikoda.