Allar Raja austatakse kodulinnas Sindi lipu kinkimisega

Allar Raja kodulinnas Sindis toimus Eesti Vabariigi taasiseseisvumise aastapäeva eelõhtul eduka sportlase auks suurejooneliselt korraldatud vastuvõtt.

Kaspar Taimsoo, Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson Londoni olümpia Eton Dorney sõudekanalil Foto Rein Kilk

Londoni olümpial Saksamaa, Horvaatia ja Austraalia järel finaalsõidus neljandale kohale rebinud Eesti paarisaerulise neljapaadi meeskonnas tegi kõrvuti Tõnu Endreksoni, Kaspar Taimsoo ja Andrei Jämsäga võrdväärselt ülipingutavat tööd ka Allar Raja, et jätta seljataha Suurbritannia ja Poola, rääkimata poolfinaalis võidetud sõudmise tugevamatest riikidest.

„Kindlasti tõendavad esitatud kõnekad faktid sellest, et Sindis on väga pikka aega olnud noorte spordilembuse kasvatamisel eriline koht,“ kõneles linnapea, kes tunnustas Allari ja tema paadikaaslaste märkimisväärset arengut Pekingi üheksandalt Londoni neljandale kohale. „Kui samas tempos jätkatakse, siis jääb Rios loodetavast kõrgest pjedestali kohast väheks ja tuleb midagi enamat välja mõelda,“ naljatles Šorin kui

laotas Sindi sini-puna lipu olümpiasangari laiadele õlgadele. Eduka esinemise eest Londoni olümpial anti talle üle ka rahaline preemia.

Linnapea andis Allarile edasi palavad tervitused ka Uno Palult, kes ise kahjuks ei saanud tulla, aga meenutas, et teda nii pidulikult 1956. aasta Melbourne olümpia neljanda koha saavutamise puhul Sindi raudteejaamas ei tervitatud. Ta tundis heameelt, et Sindi linn mäletab ka oma ammuseid poegi ja oskab hinnata tänaseidki olümpiavägilasi.

Õhtu eeskõneleja Priit Kask luges ette Sindi

Linnaraamatukogu direktori Ene Michelis’e poolt Allari auks loodud luuletuse, mille sportlasele mälestuseks kinkis. Luuletust illustreerib foto Allarist Eton Dorney sõudekanali äärsel sillal, pildi autor on Eesti Sõudeliidu president Rein Kilk.

Sindis fänne üle saja


on sul kindlalt, Allar Raja!
Olümpial kui algas sõit –
pöidlaid mudisime kõik.

Rahmasite kõigest väest,
pronks läks seekord napilt käest.
Neljas koht – see väga hea,
Rioni Sa vastu pea!

Tänuks sõna võtnud Allar ütles, et soovib kodulinlasi, toetajaid ja kogu Eestit rõõmustada järgmisel olümpial medaliga.
selgelt piiritletud eesmärkide saavutamiseks. Nähes Allari oskust teadlikult oma elu võrdselt kindlates osades kujundada, sisendab see usku mehe eeldustesse saavutada võetud sihtides ka soovitud tulemusi. „Tahan edaspidi leida aega rohkem muude hobidega tegelemiseks, üheks huviks on ka inimese füüsilise ja vaimse olemuse süviti mõistmisele lähenemine,“ kõneles Allar lihtsas keeles asjadest, mis talle huvi pakuvad.

Sindi laulukoor koos oma Tarvastu sõpruskooriga esitas tervituseks neli laulu, millest üks oli sõnastatud Allari aadressil. Erilise pühendusega lauldi Allarile Eduard Oja „Kangakudumise laulu“. Sindi koori dirigendi Kristel Reinsalu sõnul on laul üsna kujundliku varjundiga sõudmisest: „Kooga-kääga, nagu käib sõudmine...“

Kooride ühislaulmise järel võttis esinemise üle rahvusvaheline puhkpilliorkester Wersalinka, mida juhatab Rein Vendla. Koos eestlaste ja poolakatega esines veel Thomas Hancock Inglismaalt Stoke-on-Trent linnast. Hiljuti külastas noormees Eestis festivali, kus mängis kornetit ja dirigeeris noorte brassbändi Lions. Kuna Allar oli äsa Londonist naasnud, siis valiti olümpialase tervitamiseks orkestri repertuaari popurii inglise helilooja Andrew Lloyd Webber’i loodud rockooperitest.

Samuti esinesid tavapärasel viisil Wersalinka koosseisus 12 mažoretti, kelle etteasted saatsid umbes pooli orkestri poolt esitatud palasid. Allarit austav kontsert lõpetati orkestri liikmete ja mažorettide ühise kujundmarssimisega.

 

Samal teemal: