„Pärnu Noorte Puhkpilliorkester on rahvusvahelise Wersalinka koosseisus juba viis aastat koos poolakate ja valgevenelastega õppinud hulga slaavi päritolu autorite muusikat, mis viis Rein Vendla mõttele jätkata ka Eestis slaavimuusika kontsertesinemistega,“ tutvustas Sindi Seltsimaja juhataja Priit Kask Slaavi muusika õhtu algatuse mõtte saamislugu. Kõigepealt otsis Rein Vendla kontakte, kellega koos musitseerida, Kirde-Eesti piirkonnast, kuid siis leidis, et Pärnule on sobivaim paik hoopiski Sindi linn.

Lisaks peaesinejale osalevad kontserdil veel MTÜ Fantaasia ansambel Pärlike, vokaalansambel Kalina, tantsuansambel Sudaruški, Sindist astuvad lavale segakoor Slavjanotška ning Akordion & Co. Duetti laulavad samuti Sindi mehed Endel Pukk ja Arno Tänav.

Akordion & Co pillidelt kuuleb Boris Andreyevich Mokrousovi loomingut aga mängitakse ka tundmatu autori loodud „Punased nelgid“, mille ansambli juht Mihkel Kalbus tõi Venemaalt 1953. aastal sõjaväeteenistusest naasmisel endaga kaasa. Akordion & Co koosseisus esineb kontseril ka bulgaarlane Vasil Zotovitš. Viimati esinesid Priit Kask ja Vasil Zotovitš kahekesi Tervise majas, kus nad improviseerisid slaavi muusikat, mis tõi publiku poolt esile ülivõimsa ovatsiooni. Sudaruški ja Slavjanotška käisid suvel ühiselt Tšehhimaal IV Praha folklooripäevadel, nüüd laulab Slavjanotška kunstiline juht Nina Mozessov Kalina kvartetis. Pärnu Noorte Puhkpilliorkestri sagedased esinemised Sindi rahvale on ammu omaseks saanud aga nagu ikka, suudab Rein Vendla kindlasti ka seekord kuulajaid millegiga üllatada.

Millega esinejad publikut täpsemalt üllatavad ja muusikalist meelelahutust pakuvad, saavad kontserdi külastajad teada juba sel laupäeval. Pileti tavahind on 25 ja pensionäridele 10 krooni.