Vene segakoor Slavjanotška on 15 tegevusaasta jooksul esinenud paljudes erinevates Eestimaa kohtades: Pärnus, Valgas, Paides, Narvas, Tallinnas, Sillamäel ja mujal. Kaugeim välisreis on olnud Venemaal Smolenskisse. Äsja saabuti Kuressaare merepäevadelt. Sel aastal toimus Tallinna Linnahallis Slaavipärg, millest võeti osa. Jõhvis korraldatud rahvusvaheline Slavjanski Svet (slaavi valgus) tõi kokku esinejaid Ukrainast, Valgevenest, Moskvast, Peterburist, Tsehhist, Soomest ja muidugi ka Eestist, kelle hulgast ei puudunud loomulikult Sindi Slavjanotška. Jõhvis sai Nadežda Krainova tšastuška esitamise eest esikoha. Tšastuška on võrreldav eestlaste regivärsilise rahvalauluga, mis nõuab esinemisekäigus järjest uute tekstide loomist.

Ka tänasel Slavjanotška esinemisel Sindi kaupluse Konsum esisel murul pälvis Nadežda tšastuška esitus erilise publiku poolehoiu. Võrreldes teiste kollektiivide varajasemate tänavaesinemistega oli sedakorda tulnud Slavjanotškat kuulama väga rohkearvuline kuulajaskond, keda võis arvatavalt olla paarisaja ümber. Kuid tšastuškad polnud esinejate ainus etteaste. Lauldi ja mängiti hulga teistsuguseidki vene rahvalaule. Näiteks kuulati põnevusega „Vinovata li ja”. Alati kuulub kavasse laul „Trava moja trava”, mis on tavaliselt jäetud lõpulooks.

31. oktoobril tähistab Slavjanotška oma tegevuse 15. juubeliaastat piduliku kontsertkavaga Sindi seltsimaja suures saalis. Koor kuulub MTÜ Sindi Slaavi Kultuuriühingusse, mida juhib Niina Mozessov. Slavjanotška muusikaline juht on Tõiv Tiits. „Meie jaoks on väga oluline Sindi linnavalitsuse kultuurilembeline hoiak, mis pole kordagi jätnud ilma rahalise toetuseta,” rääkis Tõiv Tiits tänasel kontserdijärgsel jutuajamisel. „Loomulikult kirjutame erinevaid rahataotluse projekte, millest saame samuti abi, kuid projektipõhised rahaeraldused ei kindlusta alati stabiilset tegevusvabadust,” täiendas Niina Mozessov dirigendi juttu ja lisas, et väga oluline on toetuse juures nimetada Mati Mettuse nime, kes oskab hinnata rahvuskultuuriseltside elujõudu. Ka Mettus ise kinnitas tänase kontserdi järel, et on meelsasti mitmetel slaavi rahvalaulude festivalidel kuulajana kohal viibinud.

Ehkki möödunud aastane lootus külastada Vaasat ja Anjalankoskit ei õnnestunud, ollakse endiselt optimistlikud ka eesseisvate välisreiside osas.