poolelijäänud töid Tallinna maantee ja Lihula maantee vahelisel 2,8km pikkuse 1+1 rajalise teelõigu ja Lihula maantee 0,9 km pikkuse 2+2 eraldusribaga teelõigu kallal ning viiakse lõpule 1 km ristuvate teede ja ringristmike, kahe jalg- ja jalgrattateede tunneli ning kommunikatsioonide ehitus. Samuti rajatakse 70m pikkune sild üle Sauga jõe, 0,2 km müratõkkeid ning 4,2 km jalg- ja jalgrattateid.

Eelmine ehitaja – Läti firmast SIA Binders ja Eesti firmast AS Koger&Partnerid koosnev konsortsium – jättis nii Ehitajate tee kui läänepoolse ühendustee ehituse kevadtalvel pooleli.

Maanteeamet sõlmis Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ehituslepingu 2009. aasta 23. septembril ja läänepoolse ühendustee ehituslepingu 2009. aasta 3. novembril konsortsiumiga, mida juhtis AS Koger&Partnerid. Möödunud aasta suvel sai konsortsiumi juhtivpartneriks SIA Binders.

Vastavalt toonastele lepingutele pidi Ehitajate tee valmima tänavu sügisel ning läänepoolse ühendustee valmimise tähtaeg oli juba möödunud aasta 15. oktoobril.

Ehitajate tee ja Läänepoolse ühendustee ehitus on osad Pärnu ümbersõidu koondprojektist, mille peamiseks eesmärgiks on parandada liiklustingimusi ja -ohutust ning teekeskkonda, arendada üle-euroopalise transpordivõrgustiku TEN-T ühendusi ja viia Pärnu ümbersõit vastavusse kehtivate standarditega.