Steve Morrison, foto erakogust
Rauno Pella, foto erakogust.

Sindi Rockil esinevad veel Spido Raplast ja Pärnu ansamblid La-de-da, Räämablue ning Pärnu bluesiklubi bänd.

Morrisonile on meelepärased Eesti väikelinnad, nagu Haapsalu või Pärnu. Mullu suvel esines kitarrist ka Narvas, mida peab kogetu põhjal üldiselt karmiks linnaks. Veel on Londoni mees vahepeal jõudnud mõnede esinemistega Eesti pealinnagi, aga erilise tundeküllusega suhtub ta siiski Pärnusse, mida on bluesipäevadel korduvalt külastanud. Morrison kiidab Pärnu bluesi festivali peakorraldajat Üllar Kallaud, kes on koos abilise Lauri Uus’iga mõnusalt soojade pillimeestena teinud selles linnas viibimise koduselt hubaseks. Loodetavasti ei pea maailmakuulsus pettuma ka tillukese Sindi linna inimestes ja võibolla muudab aegamisi meelt eestlaste rahvustoitude suhteski, usub Kallau. Morrisoni kutsuski Sinti Kallu, kes on ka ise ühe jalaga selle linnakese kogukonna liige.

Viiekümnendatesse aastatesse jõudnud inglane alustas kitarrimänguga väga noorena. Kallau sõnul hämmastab Morrison teisi kitarriste suutlikkusega mängida ühel kitarril mõnikord isegi otsekui ansamblina. Aastakümnetega lihvitud mängutehnika paneb kitarri helisema puhtal kõlal ja teeb tema esinemised kuulajale nauditavaks. Rahvusvaheliselt tunnustatud slaid-kitarristi tuntakse lahtiste häälestuste virtuoosina. Slide-kitarri käsitlemise oskus toob kuuldavale pidevalt muutuvaid ja üksnes Morrisonile omaseid kõlavärvinguid. Paralleelselt esinemisega võib ta laval pidevalt kuulajaid naerutada ja eelistab publikuga lähedases suhtes olemist nõnda, et tema esinemist ei lahutaks kuulajast liiga suur ruumiline tühjus. Lauldes ja kitarri mängides esitab ta üksnes enda loomingut.

Kallau jutust selgub, et eelmiste aastate kontsertesinemised koos trummar Rauno Pellaga on Morrisoni hinnangul seni suurepäraselt õnnestunud. Heast klapist kõneleb mullusuvine näide sellest kuidas pärast aastast vaheaega astusid nad vaid mõne minutilise kohtumise järel otse publiku ette. Sellepärast andsid Pella ja Morrison möödunud aastal algselt kavandatud koosesinemise ühe korra asemel ka teise kontserdi.

Novembri teisel laupäeval haarab Pella taas trummipulgad Sindi Seltsimajas, et saata Morrisoni kitarripalasid.

Aastatel 2004., 2006., 2008. ja 2010 oma kodumaa parimaks noortrummariks tunnistatud Pella on löökpille õppinud 8 aastat Pärnu Muusikakoolis Olav Kundi juhendamisel. Selle kõrval saanud õpetaja Ene Saavalt klaveri tunde. Iseseisvalt on Pella püüdnud ka kitarrimängu omandada. Praegu jätkab 22-aastane andekas muusik klassikalise löökpilliga Tallinna muusika- ja teatriakadeemias, kus õpib ühtlasi pillimängu õpetajaks. Pellat vaimustab suurema loomingulise vabadusega jazz-muusika.