Kontsert Koidula pargis laulupeole mineku päeva eelsel õhtul

Noored muusikud Itaaliast, Hispaaniast, Saksamaalt ja Poolast tegid laulupeole minekul vahepeatuse Pärnus, kuhu saabuti esmaspäeval. Koos Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi noorte-, poiste-, tütarlaste- ja segakooriga harjutati laulupeo kava ja enne homset Tallinna poole teele asumist anti täna õhtul Koidula pargis ühiskontsert.

Koos külalistega osales Koidula pargi kontserdil ligemale 200 esinejat. Nelja riigi 65-st külalisest on Itaalia ja Saksamaa orkestri liikmed ning Poola ja Saksamaa koorilauljad. Mullu anti enamvähem samas koosseisus ühine kontsert Vahemere rannikul asuvas Valencia linnas. Laulupeo kavast on väliskülalised omandanud 3 laulu. Lisaks sellele on väliskollektiividel ka teisi lugusid selgeks õpitud. Kõike seda võis Koidula pargis kuulda.

Sütevaka koore juhatas Aire Luhaoja. Ühendorkestrit dirigeeris Itaalia kooliõpetaja Pietro Magri.

Pärast kontserti astus murulavale Sütevaka päritolu folkmuusikat viljelev Tori Hobune, kelle pillimängu saatel võis jalga keerutada.

Tallinna laulupeorongkäigus astuvad nelja riigi muusikud pärnakate seltsis, kuid kõrge laulukaare alla nad siiski esinema ei lähe.

Ühislaulmise ja -musitseerimiseni jõuti projekti Sounds Like Europe toetusel ja sütekate eestvedamisel, mida toimetatakse Comeniuse elukestva õppeprogrammi raames. Kahe aastast projekti veab õpetaja Gerli Laur. Ettevõtmise sihiks on Euroopa kultuuride parem mõistmine.

*

XXVI laulupeol esineb umbes 1050 välisriigi lauljat. Pärast taasiseseisvumist osaleb esimest korda koor ka Venemaalt. Esineb naiskoor Kontrast MGPU. Päris esimest korda on Eestis orkester Taiwanist. Lisaks on välisriikidest esindatud Austraalia, Belgia, Iirimaa, Inglismaa, Kanada, Norra, Rootsi, Saksamaa, Soome, Šveits, Ukraina ja USA. Väliseesti laulukoore on 21, kõige rohkem (6) Kanadast. Kokku tuleb välismaalt laulupeole 11 laulukoori.

Samal teemal: