Eile õhtul Pärnu Endlas toimunud Keskerakonna valimiskampaania kontserdil „Paneme hääled kõlama!“ kuuldust ja nähtust teeb ülevaate Pärnumaa piirkonna esimees Taavi Pukk.

Taavi Pukk
Kadri Simson

Paari nädala jooksul augustikuus võis Pärnumaal siit-sealt kuulda, et Keskerakonna kutsel on Endla Teatrisse tulemas esinema Anne Veski ja piletid sellele üritusele on suisa tasuta. Loomulikult kui leiad, kelle käest seda defitsiiti välja kaubelda. Erinevaid artiste kaasav Keskerakonna kontserttuur jõudis Pärnusse 31. augustiks, mil Endla Teatrisse vooris pidevalt inimesi. Saal oli praktiliselt „välja müüdud“ ning vahekäikudesse asetatud lisatoolegi. Publiku enamuse moodustasid vanemaealised, kuid leidus ka terve hulk noori.

Mõned minutid pärast kuute saabusid esiritta Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ja Pärnu linnapea kandidaat Kadri Simson, keda rahvas võttis vastu aplausiga. Terve seina suuruse Kadri Simsoni näopildiga plakati taustal tuli lavale Eduard Toman, kes ürituse sisse juhatas. Lavale kutsutud Savisaar ja Simson olid märgatavalt heas tujus ning nautisid ilmselgelt saalitäie pärnakate tähelepanu.

Keskerakonna esimees ei hoidnud Kadri Simsoni arvelt kiidusõnu kokku ning soovitas teda publikule kui usaldusväärset ja tarka poliitikut, kes pole teda kunagi alt vedanud ning seega ei vea alt ka Pärnu inimesi. Veel rääkis Savisaar Keskerakonna suurest toetusest ning andis mõista, et sügiseste valimiste põhiteemadeks kujunevad töökohad-palgad ja hinnad.

Jutujärje üle võtnud Kadri Simson märkis, et uuringute kohaselt on just Keskerakond Pärnus valima minna plaanivate inimeste seas eelistatuim erakond. „Väga suur on meie toetus lapsevanemate hulgas, keda on morjendanud praeguse linnavalitsuse suhtumine – ranitsatoetuse kärpimine, laste sünnitoetuse kaotamine ja selgitusi jagamata koolireformi teostamine,“ rääkis Simson, „pärnakad toetavad seda, et Keskerakond on võtnud eesmärgiks pakkuda tasuta koolitoitu ka gümnaasiumiõpilastele ning lubab ühistranspordis toimuva kontrolli alla võtta. Pärnakad tahavad tasuta ühistransporti."

Simson tutvustas ka Keskerakonna Pärnu valimisnimekirja, mille Keskerakond annab tema sõnade kohaselt üle nädala pärast. Loetletud nimede hulgas olid mainitud ka staažikad linnavolinikud Hillar Talvik, Margus Tammekivi ja Svetlana Tšepurina, kes on muide praeguses linnavolikogus ainsad allesjäänud keskerakondlased. Simson rõhutas ka noorte – Kätlin Joala, Ardo Aasa, Kermo Petermanni ja Raido Rentniku – tähtsust oma valimisnimekirjas. „Meie hulgas on ka ettevõtjaid, õpetajaid, sportlasi, kultuuritegelasi ja tohtreid. Kuid nimekiri poleks täielik kui merelinnas Pärnus ei kandideeriks sadamakapten Riho Prints ja võrkpallilinnas Pärnus Avo Keel ning Peeter Kais. Mul on väga hea meel, et meie nimekirjas on ka endine Pärnu linnapea Einar Kelder,“ rääkis Keskerakonna Pärnu linnapea kandidaat.

Pärast Kadri Simsoni sõnavõttu ei hoidnud end tagasi heatujuline Keskerakonna esimees, kes publiku seast mitmele inimesele oma palju kõmu tekitanud „Tõde Eestist“ raamatu kinkis. Hiljem sai selle omanikuks Sindi linnapea Marko Šorin ning ilma ei jäetud ka Heidy Tammet ja Anne Veskit.

Heidy Tamme esinemine oli väga meeleolukas ning kogenud artist suutis panna saalitäie rahvast esiti plaksutama, seejärel kätest kinni hoidma (Tamme: „Tehke nagu Balti ketis, noh!“) ning lõpuks kätest kinni püsti seistes kaasa laulma. Valimiskampaaniale kohaselt ei jätnud Tamme mainimata, et on värske keskerakondlane ning selle üle ääretult uhke.

Järgmisena esinenud Eduard Toman suutis oma võimsa häälega suisa Endla katust kergitada ning inimesed romansside saatel vaimustunult aplodeerima panna. Tomanile järgnes tõeline Eesti superstaar Anne Veski, kes esitas kolmveerandtunni jooksul oma hittide paremiku. Veski esines täpselt nii, nagu oleme harjunud teda lavalaudadel nägema – rõõmsalt, võimsalt ja suurepäraselt. Muide, Pärnumaa inimesed kindlasti ei imesta, et kohal oli ka tema andunud fänn Hillar Kohv. Anne Veski andis omalt poolt pärnakatele soovituse kindlasti valima minna, sest igal häälel on võimas jõud. Aplaus kestis kaua.

Keskerakond avas 50 päeva enne kohalikke valimisi oma kampaania Pärnus kõigist kahuritest kõmmutades. Ootan huviga, millega tulevad välja konkurendid.

Samal teemal: