Pärnu jõe kaldad muutuvad paremini korrastatuks eelkõige inimeste omaalgatuslikel ettevõtmistel. Paikuse valla elanik Heldur Paulson võttis nõuks 1. mai talgute päeval korrastada oma kodu lähedal olev tükike Pärnu jõe kallast, mis jääb enamvähem Pääsukese tänava ja Kalda tee ristumiskohalt alla suunduva tee äärde ja otsa.

Mõtte juurde asumisel ei tulnud ta selle peale, et jõe äärde suunduv teelõik on piiriks Sindi linna ja Paikuse valla vahel. Kuid täpse kaardiga tutvumine ei sundinud Paikuse meest meelt muutma vaid sellepärast, et muist puhastatavast alast jääb Sindi linna territooriumile. Paikuse poolelt on Ants Aringo oma kinnistu kohalt suure osa jõelammist väga eeskujulikult korda teinud. Kaunis vaatepilt vaid innustab Sindi suunal kalda korrastamist. Kõikjale kuhu jõe suunas ka pilku ei heidaks, vaatab vastu kaunis loodus jõe keskel olevate saarte ja kääruliste kallastega.

Tänaseks on Heldur juba üksinda mitu päeva tööd teinud ja jõe juurde viivat teeäärt võsast puhastanud. „Võimalusel tuleks tee kruusa või killustikuga katta, et parem liikuda oleks ja märja ilmaga jalad väga poriseks ei läheks,” arutleb Heldur, kes näitab tehtud tööd. Kraavi kallastelt tuleks veel võsa raiuda, kulu kokku riisuda ja ära põletada. Tulevikus sooviks ta sobiva ujumiskoha kõigi nõuete kohaselt välja ehitada.

Talgulised kogunevad Kalda tee ja Pääsukese tn. ristmikule hommikul kella kümneks. Lisainfo talgute kohta: 56 210 744 heldur@llmerge.ee

Samal teemal: