Sindi teabespetsialist Viktor Kaarneeme sõnul oli võrreldes möödunud aastaga tänavu küll vähem talgulisi väljas, aga tööd tehti sellele vaatamata väga mehiselt ja Sindi Gümnaasiumist paistis silma kõige rohkearvulisema osavõtuga õpetaja Riina Timbergi 7.A klass.

Sindis keskenduti käesoleval aastal parkide ja gümnaasiumi ümbruse koristamisele. Talgujuhtideks olid Mari Suurväli ja Mart Nõmm. Mari Suurväli teatas, et üldse tuli Sindis talgutele umbes poolsada inimest. „Parkide korrastamisel osalenud 22-st talgulisest oli noorim seitsme kuune ja vanim 68 aastane,“ rääkis Mari Suurväli rõõmsa rahuloluga tehtust head meelt tundes ja tõi näiteks bensiinijaama vastast puhtaks saanud platsi, kus ehituspraht ära viidi. „Taevataat kinkis päikese ja töölust oli kõigil koos rehade ja luudadega omalt poolt kaasa võetud,“ selgitas Mari Suurväli täpsemalt, kuidas linna pargid mõne tunniga kaunimaks muutusid ja et hea alguse juurde juhatas linnapea kõiki kohale tulnuid soojade meeldivate sõnadega. Lõpuks olid suppi süües kõigil näod nalja täis. Tehtust jäi maha 48 prügikotti ja puhtad alleed.

Mart Nõmm rääkis, et perekond Šorin lõikas koolimaja staadioni hekki. Meeskonda kuulusid Marko, Külli, Mihkel ja Marti. Samal ajal lõikasid teised mujal võsastunud põõsaid, kuivanud puuoksi ja rehitsesid talvega kogunenud kulu kokku. Mart Nõmm nimetas, et kooli remondimees Jüri Saks on kõigil hoogtööpäevadel olnud alati suureks abiks seal, kus on vaja spetsiaalsete oskustega mehe kätt. Mart Nõmme sõnul alustati tegelikult kooli ümbruse suurkorrastusega juba varem, mille tunnistajateks olid ka suured okste hunnikud.

*

Täiendav galerii Viktor Kaarneemelt

Samal teemal: