Täna hommikul poole üheksa paiku kogunesid OÜ Euro Cactus töömehed Paikuse vallas oleva vana Põlendmaa koolimaja juurde, et minna juba septembris välja valitud kuuske maha võtma. Euro Cactus projektijuht Arne Meier ütles ligemale 17 meetri pikkuse kuusega Pärnusse jõudes, et jõulupuu kasvas RMK Vändra metskonnas. Kuusk veeti läbi Urge Tallinna maanteele, mida

mööda linna siseneti. Pärnu jõe ületamise ajaks suleti sild vastu tulevale liiklusele. Poole ühe paiku tõstis kraana Endla teatri ees olevale platsile jõulupuu püsti ja töömehed kinnitasid jämeda tüve kiilude abil tugevalt augu servade vahele kinni.

Pärnu Linnavalitsuse avalike suhete nõunik-teenistuse juhataja Maria Murakas ütles Keskväljakule püstitatud kuuse maksumuseks koos toomise-viimise-ülespanemise kulutustega 2236,91 eurot ilma käibemaksuta.

Pärnu linnaaednik Piret Unn selgitas, et Keskväljaku kuusele tulevad punased suured mummud, mis on jaotatud puule sektoritena ülevalt alla, iga sektori vahel on pisikesed sinised ja valged tulekesed ning valged tilkuva efektiga lambid.

Lisaks Keskväljakule hakkab linna kaunistama teine jõulupuu Rüütli platsil. Planeeritud on selliselt, et Rüütli platsi ümbrus saab endale sinise ja valge sära puudele, kuusk mis tuleb purskkaevu kaanele, on samuti sinise ja valgega. Lastepargi purskkaevu pealne on sarnaselt eelmistele aastatele ikka jääkarude päralt ja lisaks tuleb sinna veel väike kuuseke, mis on samuti ehitud sinisesse värvitooni. Pikk-Vee- Akadeemia tänav kaunistatakse punaste ja valgete tuledega.

Jõulutuled süttivad kuusepuudel esimesel advendil, 2. detsembril.

Samal teemal: