Täna toimus ilma lindi läbilõikamiseta soolaleivapidu. Enamik suuri tegemisi on Sindi lasteaia renoveerimistöödest lõpetatud. Vaatamata sellele, et pisemaid nokitsemisi jätkub veel lähemaks ajaks, on hoone siiski juba täiesti kasutuskõlblik. Seega oli viimane aeg kutsuda peategelased, suuremad abilised, paremad sõbrad ja tuttavad kokku, et tänumeeles pidada tavakohane soolaleivapidu.

„Sindi lasteaed on ammu silmapaistnud hästi toimiva sisulise tööga, nüüd on ka väline külg viidud vastavusse seesmise tasemega,” sõnas maavalitsuse esindajana kohalviibinud Hede Martšenkov. Pidevad Sindi lasteaia külastajad on juba harjunud nägema heatasemelist sisulist tööd ja peavad seda täiesti loomulikuks.

Siiski suudab Sindi lasteaiapere veelgi üllatada. Vaimustava mulje jättis tänane lasteaia õpetajate naisansambli esinemine koos mudilastega, mis kõlas juba päris võimsa ühendkoorina. Kõrgendatud meeleolu kiskus tantsupõrandale ka külalised. Veidi ehmunud linnapea järel pidid kuulekalt tantsunaiste valikule järgnema ka teised. Lõpuks tiirles tantsupõrandal kõikemasti külalisi volikogust, allasutustest ja mujalt.

Lasteaiajuhataja Viivi Palmissaar meenutas 17 aasta tagust aega, mil Sindi linn julges kehvas seisus hoone vabrikult üle võtta. Lame katus ei pidanud vett, seinad ja aknad lasid tuult läbi, puuduseid oli rohkem kui neid likvideerida jõuti. Nüüd on kõik minevikuks muutunud.

Päevasündmusele kohaselt pidas Palmissaar vajalikuks tänada nimepidi vähemalt 26 isikut, kes olid tunnustustväärivalt oma tööga panustanud lasteaiale uue ilme andmist. Teiste hulgast kostus palju kordi aselinnapea Rein Ariko nimi. Tema oli riigihanke kirjutaja ja tööde juht. Lasteaiajuhatajale näis, et Ariko töötas objektil ilma puhkepäevade ja uneajata. Abilinnapea töökust kinnitas ka linnapea Mati Mettus. Peatöövõtja AS YIT Ehitus objektijuht Tarmo Teearu vastutus kogu ehituse vältel oli loomulikult väga olulise tähtsusega, et töö kõigi alltöövõtjatega võis ladusalt laabuda. Viimaseid polnud aga üldsegi vähe. Vee, kanalisatsiooni ja kütte torustikud tegi Hege Torutööd; nõrk- ja tugevvool veeti majja AS Triger tööga; ventilatsioon ehitati valmis OÜ Vesaro meestega; põrandakatted laotas maha OÜ Alfalend; AS Seviko fassaaditööd andsid hoonele uue välimuse ja parema soojapidavuse; OÜ Color tegi kõik maalritööd ja OÜ Exelion ehitas mängupaviljonid. Projektijuht Timo Luhar oli see mees, kes eelnimetatud firmasid usaldas ja pidi valvsal pilgul kogu suurt ehitustegevust koordineerima.

Majasisene ekskursioon kinnitas, et Sindis on taas ühe olulise ettevõtmisega toimetuldud.

Loe veel Sindi lasteaiast: