Kristo Põld on kelguralli võitja                        Kaidi Raid oma viie pojaga: Hendrik, Johannes, Hans, Jaan, Kristofer

Päeva viisid läbi IRL Naisklubi ja MTÜ Spordiklubi koostöös Tartu Ülikooli Pärnu Kolledži tudengitega. Sündmust ettevalmistav peakorraldaja Angela Ottender ütles, et kuna eelmise aasta vastlatrall võeti väga soojalt vastu, siis otsustati üritus muuta igal aastal vastlapäeva ajal toimuvaks traditsiooniliseks lustipeoks paljulapseliste ja toimetulekuraskustes perede väikelastele. Vastlatrallile registreerus 60 paljulapseliste perede liiget ja 38 toimetulekutoetuste saajat. Neile jagati suppi ja vastlakukleid. Kuid ilus päikesepaisteline ilm tõi lõbusa seltskonna sekka ka palju teisi peresid.

Pärnu linnavalitsuse nimel tervitas peresid abilinnapea Annely Akkermann, kes tundis head meelt selle üle, et eelmise aasta vastlapäeval valitsenud käre külm ja tuul on käesoleval korral asendunud pehme talveilma ja päikesepaistega. Ka Akkermann ise oli sarnaselt eelmisele korrale enam kui kolm tundi keset tralli ja osales orienteerumises ning lasi kelguga mäest alla.

Päeva juhtis eelmisel õppeaastal Pärnu kolledži lõpetanud Taavi Tamm, kes nüüd omandab praktilisi kogemusi õpitud turismi ja hotellinduse alal Ammende Villas töötades. Tema juhtis ka talviseid tudengite päevi Pärnus. Taavi Tammel oli veel abiks 8 energilist Pärnu kolledži tudengit.

Võistlused juhatas sisse siili poolt ettenäidatud soojendusvõimlemine.

Esimene võistlus peeti tudengite korraldusel kelkudega laskumise alal, kus võitjaks tulid kõige pikema libisemisega vennad Norman ja Harald Pulk. Siil ise oli küll teistega võrreldes kõige parem kelgutaja, aga sõiduraja ettenäitamisel eksis ta mäest alla kihutamisel teekonnalt lootusetult kõrvale. Sellepärast otsustasid lapsed valida selle tee, mis viis otse punast lippu käes hoidva neiu juurde. Tema torkas lipukest pidevalt edasi nõnda kuidas kelgu libisemise teekond eelnevate rekordeid purustades pikenes. Võitjaid premeeriti pääsmega Estonia termidesse.

Paremini läks siilil lumeskulptuuride vahel rallitades, sest siis vedasid kelgul istuvat okaskera kaks tublit tudengit ja nemad juba rajal ei eksinud. Pärast oli teistel lastel sissesõidetud jälgi mööda hõlbus sama vigursõitu teha. Üks istus peal ja tugevam sikutas kelgunööri nii kuidas jaksas. Kelguralli võitjaks osutus Kristo Põld ajaga 26,39 sekundit, võites talle järgnejat 1,5 sekundiga. Auhinnaks sai ta prii pääsme Tervise Paradiisi.

Väga põnev võistlus toimus hokikepi ja pallikesega. Sellel alal Siil ettenäitamist ei korraldanud, sest juhul, kui ta oleks kogemata pallikese täie hooga näiteks üle Munamäe teadmata suunas kepiga virutanud, võinuks olla raskusi ilma pallita võistlust jätkata. Tegelikult oli suure lumevalli seina tehtud mitu pesa, kuhu pidi hokikepi abil pallikese saatma. Olenevalt pesast olid tabamuse punktid erinevad. Igale võistlejale anti 5 katsetust. Tublim oli Kelin Varik, kes juba esimese löögiga sai parima tulemuse, mis andis 10 maximum punkti. Omapärase golfi võitja saab minna Tervise saunadesse.

Enne lõunapausi pakkus silmailu Dance@Europe’i etteaste. Korraldati ka tantsutreeningut ja õpetati kondivurri meisterdamist.

Kaardilugemise oskust ja pisikesi teadmisi Pärnu ajaloost läks vaja eriti neil kes läksid linna orienteeruma. Pärnu südalinnas oli kontrollpunkte 6 ja Munamäe pargis 15. Linnakaardile oli märgitud küll vaid 6 läbitavat punkti, kuid kontrollpunktis tuli sama lehe teisel leheküljel 13-st erineva koha kirjeldusest märgistada vastavalt asukohale õige lahter, sest igas asupaigas oli augustamise aparaat erinevalt seadistatud. Selle tulemusel sai teada, kus peatus 19. sajandi algul kahel korral Vene keiser Aleksander I; kus asus Hans Diedrich Scmidti kaubamaja aastatel 1741-1940, kus asus Nikolai kirik; kus asub kaupmees Mohri kiviait; kus asus 1699. aastal Pärnusse toodud ülikool; kus asub linnaarhitekt Olev Siinmaale kuulunud elumaja.

Päeva lõpul loositi välja hulga kingitusi. Teiste hulgas peakingitusena suur tort, aga ka väga maitsev südamekujuline leib. Kolm leiba küpsetas Saarde Lasterikaste Perede volinik Janne Kore, kellel endal on 5 last. Tema korraldusel oli üks laud kaetud mitmesuguse loominguga, mille valmistamisel on osalenud peamiselt lasterikaste perede emad. Müügis olid loterii piletid hinnaga 1 € . Loosiga võis võita mitmesugust käsitööd. Näiteks saksa noormehed olid väga õnnelikud padjapüüri ja naiste ehete üle, mille nad loosiga tõmbasid. Loteriist saadavat raha kasutatakse mitmesuguseks heategevuseks.

Samal teemal: