The Tuberkuloited esinemine 2010. aastal Pärnu pubis Viies Villem

9. aprillil toimub Sindi Seltsimajas kontsert, millega tähistatakse ansambli The Tuberkuloited 20. aastapäeva. Kontserdil esinevad The Tuberkuloited, Sõpruse Puiestee, Kulo, Ivo Orav e. Belka, Mikropragu, Against the, Telly Addicts jt. Juubelikontsert peetakse ainult Sindis ja seda kusagil mujal Eestis ei korrata!

Suure sünnipäevakontserdi mõtte algataja on Taavi Burket, kelle lähedased sõprussuhted Sindi meestest koosneva ansambli liikmetega kestavad juba pikka aega. Ansambli koosseisus pole ta küll mänginud aga helitehnikuna siiski abistanud. Seega täiesti oma mees, kes teab The Tuberkuloited elust ja tegevusest mõndagi rääkida alates sellest ajast kui tema kätte sattus 1994. aastal väljaantud esimene kassett „Klassiõhtu“. Nüüdseks on kassette ja CD-id valminud terve tosin ja üks DVD

The Tuberkuloited alustas 1991. aastal Sindi linnas. Nime valikul sai suunavaks menukas punk-bänd The Exploited, mis kuulus ansambli esimeste liikmete lemmikute hulka. Praegusesse koosseisu kuuluvad ennekõike ansambli juht ja enamike lugude autor Alar Aigro, kes ühtlasi ka mängib soolo ja basskitarri või laulab, samuti laulja Indrek Raadik (Summer), kitarrist Margus Jürima (Jux), süntesaatoril Meelis Laidvee (Laits) ja trummidel Olav Kund (Olku). Varem on ansamblis osalenud veel lauljana Sander Mets, kitarristina Ivo Orav (Belka) ja Meelis Tauk, basskitarril Andrus Uutsalu, trummidel Eimel Kaljulaid ja Marek Piigert.

Viimati möödunud aasta jaanipäeval Sindi lauluväljakul esinedes arvas Aigro, et tal on valminud umbkaudu 100 lugu. Teksti autorite hulgas on siiski teisigi nagu Liisi Ojamaa, Tõnu Trubetsky, Andres Aule, Vallo Nuust, Ülo Järmut ja teised. Aigro enda hinnangul on rahva hulgas kõige populaarsemaks muutunud ”Põhjamaa neid”, kuid samal ajal on saanud ansambli suurim hitt „Lilleke rohus“ ka justkui The Tuberkuloited nimetuse sünonüümiks, sest just selle looga seostatakse seda ansamblit kõige enam. Tuntuimatest lugudest võib veel nimetada: "Süsimust roos", "Veneetsia tume öö", "Näkineiud", "Tantsin valssi", "Tinasõdur", "Raadio". Üks kõige uuemaid lugusid peaks olema "Punaste ööde linn".

Sindi Linnavalitsuse teabespetsialist Viktor Kaarneem ütles eelseisva konterdi kohta, et The Tuberkuloited toetajatele tänukummardust tegevate muusikute ja ansamblite esinemise õhtut juhib ja räpib Tommyboy ehk kodaniku nimega Toomas Tilk. Sindi Rocki raames toimuva sündmuse korraldajad on Sindi Seltsimaja, Sindi Linnavalitsus, Sindi Sõprade Selts ja ideeautor Taavi Burket. Piletid tulevad müügile Sindi Seltsimajas alates 1. märtsist.

Lisainformatsiooni saabTaavi Burketilt: 56643484; taaviburket@hot.ee