Paikuse Lasteaed Mesimumm võib täpselt aastapärast tähistada oma 30. juubelit, aga laste jaoks polnud ka tänane sünnipäeva pidu vähem oluline. Juhataja asetäitjana õppe- ja kasvatustöö alal töötav Leila Feldmann selgitas, et nende lasteaias on saanud traditsiooniks anda sünnipäeva peo korraldamine kõige vanemate laste rühma õpetajatele. Käesoleval aastal olid nendeks õpetajad Ene Mihkelson ja Tiina Kukk Saialille rühmast ning Merle Esken ja Merilyn Vunk Võilille rühmast.

Kõik lasteaia rühmad kogunesid õuele kus muusikaõpetaja Kadi Sepp mängis akordionit ja liikumisõpetaja Anne Kaar tegi kätega virgutavaid liigutusi, mida lapsed püüdsid rõõmsal meelel muusika taktis järele teha. Seejärel siirduti suurele muruvaibale, et kuulda, mida põnevat Saialille ja Võilille rühmade õpetajad sünnipäeva hommikuks on välja nuputanud.

Üheskoos otsustati valmistada ülisuure sünnipäeva kaardi. Selleks saadeti lapsed vajalikke kirjatähti otsima. Kõige väiksemad Meelespea ja Päevalille rühma lapsed jäeti kaarti kaunistama pisikeste mesimummidega. Varsti hakkasidki joostes, hüpeldes ja kätega lehvitades saabuma rühmad üksteise järel. Kes leidis mõne tähe aianurgast, kes turnimise atraktsioonide juurest, kuni viimaks olid kõik vajalikud tähed koos. Neist kirjutati sõnad: palju õnne lasteaed. Kaart asetati suurde ümbrikusse ja ümbriku peale kirjutati aadress: Paikuse Lasteaed Mesimumm, Kastani Väikekoht 10. Kuna kaart lähetati teele sõbrapostiga, siis jäi kirjamark ümbrikule kleepimata ja saadetis anti kenasti käest kätte otse lasteaia juhatajale Eve Kalimulinale.

Enam ei jäänud muud üle kui laulda sünnpäevalapsele laulu: "Oi lii, oi laa, oi lal-lal-laa, me õnnesoovi Sulle soovime!"

Vahepeal oli salaja ülisuur tort aknast välja upitatud ja märkamatult õue lauale tõstetud.  Tort valmistati kõigi rühma õpetajate osavõtul. Kaardi valmimise järel said tordi proovimise esmaõiguse kõige pisemad, aga ega suuremaid ja kõige suuremaidki ilma jäetud.