Urvaste lapsed tutvuvad Krulli kohvikus leiva tegemisega

Urvakeste õpetaja Evelin Bergmann ütles, et varem on lapsed külastanud Pärnus Tallinna maanteel tegutsevat Pärnamäe pagaritsehhi, aga täna said nad Krullis teha käed esmakordselt ka jahuseks ja taignaga kokku mätsida. Bergmanni sõnul õpetatakse nende lastele maast madalast erilist austust leiva vastu. „Tammiste lasteaias teatakse, et leiba alles ei jäeta ja kääru maha kukkudes antakse üles tõstes sellele suud,“ kinnitas õpetaja, kelle rühma 6-7aastaste laste pere on väga innukalt teadmistehimuline ja soovib kõike ise järeleproovida.

Krulli kohvikut soovitas samas ettevõttes töötav Maret Pais, kelle laps käib Tammistes. Suure töölaua taga rääkis leivategemisest Ralf Ramet, kes omab paljude aastate pikkuseid leivateo kogemusi. Lapsed said tainast voolida ja anda sellele selliseid kujundeid, nagu fantaasiameel neile ette „joonistas“.

Ramet ei kahtle, et puhas rukkileib peaks kõigil söögikordadel olema vähemalt ühe viiluna muu toidu kõrval.

Rukis parandab soolestiku tööd, hoiab kehakaalu, veresuhkru taset, alandab kolesterooli ja teeb igati tervisele head. Lõpuks on rukkileib ka väga maitsev toit.

Eelöeldu põhjal on mõistetav Eesti Leivaliidu alustatud teavituskampaania „Leiba ei asenda“, mis kutsub rahvast rukkileiba sööma.

Samal teemal: