Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpilaskodu uks on avatud
Pärnumaa Kutsehariduskeskuse peahoone ja õpilaskodu hoone

Kuigi noored elanikud on juba Niidupargis asuvasse majja end kenasti sisse sättinud, toimus Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpilaskodu pidulik lindi lõikamine alles eile.

Lindi lõikamise rituaal

Tähtsat sündmust tunnistama tulnud paljude külaliste pilkude ees toimus kingituste üleandmise ja tervitussõnavõttude järel traditsiooniline lindi lõikamine, milles osalesid õppeasutuse direktor, linnapea, maavanem ja ehitaja ning teadus- ja haridusministeeriumi esindaja.

Niidupargi 16 hoone ehk endise Pärnu lastekodu magala ümberprojekteerimise teostas Arhitektuuribüroo FP OÜ ja AS Meistri Projekt. 12. märtsil sõlmisid Pärnumaa Kutsehariduskeskuse direktor Riina Müürsepp ja AS YIT Ehituse juhatuse liige Toomas Rapp õpilaskodu ehituslepingu, mille kohaselt pidi õpilaskodu valmima käesoleva aasta septembris. Ehitaja pidas sõna ja õpilased võisid juba õppeaasta algusest alates end õppeasutuse vahetus läheduses mugavalt ja turvaliselt tunda.

Projekti kogumaksumuseks arvestati 1 933 078,24 eurot, millest ehituse valmimist toetas 1,65 miljoniga Euroopa Regionaalarengu Fond. Puuduva osa kattis Eesti riik.

Fassaadi soojustusega kolmekorruselises 185 kohaga õpilaskodus asuvad kahe ja kolme voodiga toad. Kahele inimesele on olemas ka invakorter. Kõigil korrustel paiknevad köögid-söögitoad ja puhkeruumid. Personali ruumid asuvad esimesel korrusel. Soklikorrusele on sisustatud õpilastele mõeldud vaba aja veetmise ruumid: jõusaal, saun, arvutite tuba, pesupesemise ruum. Soklikorrusel asuvad samuti abi- ja tehnilised ruumid. Hoone üldpind on 2805 m2. Mööbli tellimuse täitja oli AS Inest Market ja kodumasinad tarnis Kitman Thulema AS.

Elamise eest tuleb tasuda 60 eurot kuus. Hetkel on majas vabu kohti veel paarikümne ümber. Uuendatud hoonet tutvustaval ringkäigul oli saatjaks õpilaskodu juhataja Eve Roossaar, kes osundas muuhulgas ka korruste koridorides ja ühisruumides toimuvat jälgivatele turvakaameratele. Hoonesse sisenemine ja korruste vahel liikumine on elanikel võimalik üksnes kiibiga varustatud õpilaspiletiga. Naljatledes ütlesid külalised, et kord on selles majas hullem kui Kaagveres või Viiburi sõjakoolis, aga õpilaste olemisest võis välja lugeda ülimat rahulolu.

Riina Müürsepp