Sindi Gümnaasiumi noored esinevad Vändra Alevi Hoolekandekeskuses

Täna külastasid Pärnumaa IRL-i naisklubi naised Mari Suurväli ja Maika Safin koos Sindi Gümnaasiumi õpilaste ning neid juhendava õpetaja Eneli Arusaarega Vändra Alevi Hoolekandekeskust. Koolinoored jutustasid vanavanemate või vanemate sugulaste käest kuuldud endisaegseid lugusid, mis kandsid tinglikku nimetust "Vanaisa pajatus".

Eneli Arusaar usub , et nende külaskäik tegi kindlasti kõigile Vändra Alevi Hoolekandekeskuse hoolealustele ühe sooja pai

14. novembril osalesid Sindi Gümnaasiumi õpilased Madis Tropp, Marko Nuut, Mirette Juurikas, Martti Šorin, Jaanika Kangur, Chätlyn Parts, Õnneli Pilliroog Järvamaal Ambla vallas toimunud II üleriigilisel koolinoorte jutuvestjate konkursil "Kratilood". Etluskonkursil peeti kõige olulisemaks võimalikult säravat jutustamist, mitte autori sõnastuse täpset järgimist. Polnud lubatud kasutada kostüüme ja erinevaid lisavahendeid. 4 minutiga pidi esitaja jutustama paar rahvalikku naljandit, muistendit või legendi jne. Samad Sindi noored, kes panid oma oskused teistega võisteldes sügisel proovile Aravete Kultuurimajas, viimistlesid oma sõnaosavust täna tund enne väljasõitu Krulli kohvikus. Minnes Vändra hoolduskeskuse hoolealuste ette esinema taheti seda teha sellises headuses, nagu seisti toona elukutseliste žürii liikmete Tamur Tohveri, Toomas Lõhmuste ja Arlet Palmiste ees.

Vanaema-vanaisa pajatustele vahelduseks mängis Martti Šorin kitarri, mida ta õpib Sindi muusikakoolis juba neljandat aastat. Martti mängis 6 lugu. Meeldejäävamad olid „Rocking around the Christmas Tree“, „We vish you a merry Christmas“ ja „Mäekuninga koobas“. Kuulajad hakkasid meeldimise märgiks plaksutama mõnel juhul juba esinemise ajal või enne loo lõpetamist.

Noored etlejad kasutasid mõtte paremaks mõistmiseks sõnadele hea ilmekuse lisamist, julgemad žestikuleerisid väga loomupäraselt ja näomiimikast oli samuti palju abi. Nooruslood armastusest tõid kuulaja silma pisarad. Südamlik vastuvõtt tõi ka esinejate kurku klombi, mida püüti siiski näitleja osavusel varjata.

Mari Suurväli on jäänud Vändra hooldekodu külastama sellest ajast saadik, kui tema perele lähedane inimene sinna asus. Nüüd käib ta juba viiendat aastat hoolt vajavaid inimesi külastamas. Esinejad on alati erinevad, aga sagedamini tullakse kaasa Sindi Gümnaasiumist. Õpetaja Arusaar ütles, et püüab tuua eakate abivajajatega kohtuma iga kord uued noored. Nii omandab seesuguse kogemuse suurem hulk noori, mis on kasvatuslikult hästi tähtis.

Naisklubi liikmed küpsetavad ise kooke ja pirukaid, mida seegi kord rohkelt kaasa toodi.

Samal teemal: