Lumekoopast vaade koolimajale
Suusatamine on edukalt lõpule jõudnud ja nüüd võib lumesõda pidada

Täna peeti Sindi Gümnaasiumi õuel, suusarajal ja osaliselt ka majas sees ülekoolilist spordipäeva, mida naljatamisi nimetati ka varajaseks vastlapäeva tähistamiseks. Käesoleval aastal naistepäevaga ühele kuupäevale langev liugupäev jääb sedavõrd hilisele talveajale, et liulaskmised ja muud lumised rõõmud võivad märtsis kõrgelt liikuva päikese kiirtes ka olematuks unistuseks muutuda. Nii otsustatigi koolijuhtkonnaga vastlatrall varem ära pidada, jättes vaid hernesupi söömise määratud kuupäevale, et õiget päeva päriselt ei unustataks.

Kooli päevase osa õpilased ja õpetajad tulid välja peaaegu täies koosseisus, seega võis erinevates tegemistes tegutsejaid olla neljasaja lähedal. Kolme tunni sisse mahtus aega suusatamiseks, matkamiseks, lume voolimiseks, joonistamiseks, tee joomiseks ja sööklas maitsva kalaroa söömiseks.

Õpetajad Nanni, Katrin ja Pille jaotasid suusatajad selliselt rühmadesse, et teisest kuni kaheksandani oleksid igast klassist 3 poissi ja 3 tüdrukut ning üheksandast kaheteistkümnendani 4 poissi ja 4 tüdrukut võistlemas. Ainult esimesed klassid jäeti sedakorda suusatamisest kõrvale. Matkajad, kes osalesid orienteerumismängus „Tunne oma kodulinna“, läbisid samal ajal kontrollpunkte Sindi erinevais paigus. Kehalisest kasvatusest vabastatud õpilased kogunesid terminalklassi, kus Asko ja Raili juhendamisel valmistati plakateid.

Ülejäänud sajad õpilased, kellega liitusid ka paljud õpetajad, asusid lumelinna ehitama. Kuna esimesed klassid suusatama ei läinud, siis olid 1.A ja 1.B täies koosseisus oma klassijuhatajatega lund vormimas. Kõigi teiste klasside meeskondade suuruseks oli kuus kuni kümme osalejat. Lumest ehitised, rajatised, hiigelsuured ja väikesemad kujukesed paigutusid suurele pinnale ümber koolimaja ning õuele väga praktilistel kaalutlustel. Et mitte teha traktori saha ja kopaga täiendavaid kulutusi lume kuhjamiseks ühte kindlasse asukohta, valiti meisterdamiseks olemasolevad lumehanged vastavalt sellele, mida ja kui suurelt sooviti teha. Võimalik, et ka looduslikult kujundatud tuisuvaalud ja juhuslikul viisil varem teede puhastamise korras kokku lükatud kuhjatised tekitasid teatavaid fantaasiamõtteid. Üks töö paistis silma sellega, et idee autor ei vajanud pikka mõistatamist. Ajalooõpetaja Lembit Roosimäe ehitas koos üheksandate klasside õpilastega Vabadussõja ristiga monumendi, mis sobib hästi eilse tähtpäeva jätkuks. Öösel kell neli Hiina kalendris alanud jänese aastat jäi tähistama 1. klassi poolt voolitud kena jänes. Vaatamisväärselt põnevat on muidugi palju muutki, mida iga jalutaja saab oma silmaga kaeda. Laste loomingu imetlemisega ei või aga väga pikalt aega viita. Sulailmade püsimine võib kiiresti valminud tööde mõõtmeid vähendada või koguni tundmatuseni muuta kuni täieliku ära kaotamiseni ja teine häda on lumega, mis ka täna hakkas hästi laiade helvestega tehtule loori peale vedama.

Lisaks eile toimunud Sindi Lasteaia ja tänasele kooliõpilaste lumevoolimisele oodatakse 12. veebruaril kõiki huvilisi seltsimaja juurde lumelinna loomisele.