Täna ennelõunal andis Vilniusest küllasaabunud tsirkus „Arino” spetsiaalselt lastele koostatud kavaga etenduse Sindi seltsimaja suurel laval. Esmakordselt näidati vaatajatele muinasjutulist vaatemängu suurte ja ülisuurte seebimullidega, mis jäeti kava magusama palana etenduse lõppu. Laste rõõmsad kilked ja rõõmurõkatused summutasid mõnel hetkel isegi läbi võimenduse kostva muusikahelid.

Lapsi oli nii Sindi lasteaiast, koolist kui ka kaugemalt nagu näiteks Paikuselt. Mõnekümne kroonine pilet ja veidi kaugemgi bussisõit tasus igati ära. Sindi Gümnaasiumi Foorumteater näitetrupi juhendaja Ene Arusaar hindas leedukate oskuslikult ülesehitatud tsirkuseprogrammi väga kõrgelt, kui ta mõtles sellele, kuidas lapsi hulgaviisi lavale esinema kutusti. Võibolla vanemale inimesele ei tundunudki mõni asi nii naljakana kui lastele, aga kõige tähtsamad olidki lapsed. Ja kui lapsed lasid naerdes pisaratel voolata, siis ei suutnud ka vanemad naerda ilma kõhus pisteid tundmata ja vatsa kinnihoidmata.

Kuid klounide Žu-Žu ja Guzik naerutamiste kõrval esinesid ka dresseeritud loomad: Nende hulgas olid loomulikult kõige paremini äratuntavad koerad, kassid ja rotid. Küllap tundsid taibukamad samamoodi hästi ka nutriat, rebast, tuhkrut, okassiga ja pesukaru. Võibolla lemming oli veidi võõrapärasem nimetus. Parajalt elevust tekitas ühe koera pagemine saalisistujate pinkide alla.

Ühe osana võis näha mustkunsti valda kuuluvaid trikitamisi ja illusioone, mis sundis üksnes ahhetama. Päris põnev oli aga jooga etteaste. Mõnegi osavuse jälgimine pigistas hinge kinni ja surus saali haudvaikusesse. Oli ka põhjust. Kõigepealt põletas suurtkasvu mees tõrvikuga oma paljast ülakeha. Seejärel heitis pikkade orade peale selili. Vähe sellest. Järgmisena demonstreeris pikka teravat nuga, millega lõikas puud. Sarnaseid nuge oli tal terve hulk. Kõik need vahedad nuad asetas ta teravikud ülespidi redelipulkadele ja heitis taas selili terade peale. Keegi ei märganud ühtki marrastust, veretilkadest rääkimata.

Kahju, et mõned istekohad saalis vabaks jäid. Kahju on ka sellest, et nagu tavaliselt, ei kohanud ka tänasel etendusel inimesi, kes sagedasti kurdavad Sindi seltsimajas toimuvate ürituste vähesuse pärast. Samas on seltsimaja juhatajal tõsine mure kõigile ettevõtmistele koha ja aja leidmisega. Praeguseks on isegi fuajeepind kinnipandud.