Eile kadus Sindi linna kodulehelt foorum. Põhjuseid teavad need, kes kodulehte haldavad. Et foorum kaob, seda võis juba mõnda aega ette aimata. Päev enne foorumi sulgemist levis uudis ametlikust sulgemise otsusest Sindi elanike seas. Millegipärast ei peetud vajalikuks otsust selgitada ega ka mitte näiteks selle sama kodulehe vahendusel uudistes kirjutada. Võimalik, et mingi aja pärast keegi linnavalitsusest seda otsust ka kommenteerib. Selgitus saab olema ilmselt sama etteaimatav nagu oli sulgeminegi ja kindlasti ei rahulda üks ega teine foorumi ausaid kasutajaid.

Samal ajal, kui Sindi linna uuendaval koalitsioonil napib oskuseid ja vahendeid avaliku diskussiooni võimaluste loomiseks, saavad selle sama linna elanikud kodanikualgatuse korras väga edukalt ise hakkama ilma nende inimeste abitagi, keda on seatud rahvast eelkõige teenima, mitte aga juhtima.

Eelöeldu ilmekaks tõenduseks on kodanikualgatuse korras loodud foorum Sindist ja tema inimestest, mida kaunistab kena pealkiri „Wöhrmanni puiestee”. Täna õhtuse seisuga võis näha 5. märtsi külastajate arvu üle 200 küündivat. Küllap tõuseb see arv kiiresti veelgi, sest lugedes esimesi sissekandeid, paistab mõtteavaldustest vastu arukus ja asjalikkus, mida enamik sindilastest ka on. Loodan, et Taadul pole midagi selle vastu, kui teda foorumi sisukuse illustreerimiseks tsiteerin: „Väga loodan, et pärast linna kodulehel toimunud muudatusi saab siinsel foorumil olema märksa rohkem külastajaid ja sõnavõtjaid. Samuti tahaks loota, et siiatulevad inimesed valivad registreeritud kasutaja variandi ega jää labasteks sopaloopijateks.”

Jõudu julgele pealehakkajale Majahoidjale, samuti Taadule. Võibolla söandan ka mina mingil hetkel selles foorumis sõna võtta. Võid klikkida siia.