"Liköör on nii hea, et paljud neist, kes seda on veinitalus proovinud, soovivad likööri osta," rääkis Germalo giid Kaili  Kuulmata. "Kahjuks ei luba seda aga Ahvenamaal kehtiv alkoholiseadus. Nimelt on siin kogu saarestiku kohta vaid üks kange alkoholiga kauplev pood ja see asub Marienhamnis.

Ilusas pudelis vein maksab 30 eurot, tavalises 10 ja õunaviin maksab 105 eurot pudel.

Küll on õunaveinitalu survel kaalumisel seaduseparandus, mis võimaldaks neil ka oma kangemat toodangut otse klientidele müüa.

Valik, mida pakutaks, on üsnagi rikkalik: sellesse kuuluvad lisaks nimetatud õunaliköörile (rootsikeelse sildiga Applaud) veel kirsiliköör (tõlkes nimega Punane graniit), pirniliköör ning jahimeestele mõeldud 41° naps "Jahimees Bongo".

Täiesti alkoholiseadusega vastavuses on aga Tjudö vingǻrd veinitalus toimuv tasuline degusteerimine, kus talu toodangut maitsta saab.

Kinnituseks, et talu alkoholitoodang tõesti meeldivat mõju avaldab, esitas kogu Maalehe ning Germalo degusteerimisseltskond pärast napsuproovimist dirigent Olev Oja juhatusel laulu "Kungla rahvas".

"See viis liigutas mind pisarateni," lausus veinitalu perenaine Erna.

Samas varjutab veinitalu edu traagiline sündmus: idee autor ja toomisele aluse panija Peter "Bongo" Eriksson hukkus mõni aasta tagasi mootorrattaõnnetuses.