Ein Gedi kibutsi elanikud on oma lokkava aia üle uhked ning seda põhjusega — tavalistes Iisraeli kibutsites sellist haljust ja liigirohkust ei näe. Samuti on siinses aias kasvavatest taimedest mõned päris unikaalsed ning mujal Iisraelis neid liike ei kasvagi.

Tasapisi on botaanikaaiast endastki saanud vaatamisväärsus, mis elutu Surnumere ja seda ümbritsevas kõrbes eredalt esile tõuseb.

Külastajad saavad kibutsis ringi liikuda vaid saatjaga, omapäi hulkumist siin ei lubata, lihtsaimaks põhjenduseks juba see, et kibuts on paljudele inimestele kodu ja mõistagi ei soovita näha võõraid seal ringi ekslemas.

Töö taimedega on olnud tähelepanuväärne ning tähelepanuväärsed on elanike kinnitusel ka veearved — vett on Iisraelis vähe ning see on kallis. Kahe läheduses oleva allika ja statsionaarse niisutussüsteemita sellist rohelust saavutada ei oleks võimalik.

Rohelust lisab järjekindlalt juurde ka komme istuda iga lapse sündimisel aeda juurde üks puu. Mujal Iisraelis on ka turistidel võimalus ise puid istutada, selleks on ette nähtud kindlad kohad ning üks istik maksab 100 krooni.

Puid hinnatakse sel maal väga ning põhjuseta neid maha ei võeta.