Lisaks külastame turistide poolt vähem avastatud Apuulia maakonda. Itaalia „saapakonts“ pakub rohkelt omapärast arhitektuuri, joovastavat sööki-jooki ja puhkust kaunil Aadria mere rannikul.

Programm sisaldab reisigrupi tutvumisõhtut ja Maalehe piknikku, kus maitseme kohalikke spetsialiteete ja veini. Reisil on kaasas Maalehe ajakirjanikud.

1. päev LEND TALLINN-NAPOLI
Koguneme Tallinna lennujaama väljuvate lendude saalis Germalo Reiside teeninduspunktis, kus väljastatakse reisijatele vajalikud reisidokumendid. Otselend Tallinn-Napoli (kellaajad täpsustamisel). Palume kontrollida lennu väljumise aega vahetult enne reisi!

Napoli lennujaamast sõidame Sorrentosse. Majutus viiel järgneval ööl Sorrento piirkonnas hotellis***.

2. päev POMPEJI – VESUUV – TEATRO TASSO
Hommikusöök hotellis. Külastame Pompeji linna varemeid. See on ainulaadne võimalus tutvuda maailmakuulsa antiiklinnaga. Linn, mis 79. aastal mattus 6-7 meetrise tuhakihi alla, on tänaseks saanud ainsaks tunnistajaks vanade roomlaste elust. Jalutuskäik minevikku toob üllatavalt hästi välja 22. sajandi taguse maailma: elamud, saunad, teatrid, ärid, hotellid, tänavavalgustid, liiklusmärgid… Märkame, kui kõrgel tasemel elasid antiik-roomlased ja kui palju me 79. aasta katastroofi tulemusena kaotasime.

Seejärel suundume Vesuuvile, kus igaühel on võimalus imetleda vaadet Napoli lahele ja vaadata kraatri sügavusse. Vesuuv – Il Vesuvio - on Euroopa kuulsaim vulkaan, mida külastab aastas ligi miljon turisti. Tema kõrgus, 1277 m, on pooletunnise mäkketõusu järel kättesaadav kõigile. Mäe jalamil kasvab kuulus viinamarjasort, mille marjadest pressitakse kohalikku veini „Lacrime Cristo“ (Kristuse pisarad). Maalehe reisiseltskond on alati hinnanud üksteisega hästi läbisaamist ja üksteise tundmist – degusteerime kohalikku veini ja teeme mõnusa tutvumisringi.

Õhtul pakume soovijatele võimalust vaadata Teatro Tassos rahvuslikku etendust napoli tantsude ja lauludega, mis on võitnud suurt populaarsust.

3. päev IMELINE AMALFI RANNIK – POSITANO JA AMALFI
Hommikusöök hotellis. Amalfi ranniku ekskursioon laevaga (laevapiletid reisi hinnas). Ekskursiooni jooksul kohtame lisaks smaragdrohelise vee ja kaljuranniku kooslusele imekauneid väikelinnu. Positanos ja Amalfis peegeldavad kaunid liivarannad oma vetes rohelusse uppuvat kaljumassiivi. Teele jääb võluv Smeralda koobas (sarnaneb Grotta Azzurrole Capril), kus kohaliku paadimehe humoorikad seletused lisavad niigi salapärasele maa-alusele miljööle müstikat ja vürtsi. Positano on kuulsuste meelispaik ja seetõttu on seal ka hinnaklass, võrreldes teiste rannikulinnadega, tunduvalt kõrgem. Maitseka, romantilise ja värviküllasena võlub Positano eelkõige oma kaugeltki mitte pealetükkiva luksusliku miljööga. Jalutame linnas ja puhkame rannas. Amalfi – kunagine Apenniini poolsaare suurim ja võimsaim merevabariik, mille suurimaks vaatamisväärsuseks on võimas St. Andrea katedraal.

Õhtul suundume soovijatega Sorrento lähedal asuvasse Vico Equense külas asuvasse pizzavalmistamise meistriklassi kuuluvasse L'università della pizza söögikohta, kus vaatame, kuidas pizzasid valmistatakse ja tellime pizzat oma seltskonnale lausa meetrite kaupa.

4. päev KAUNIS CAPRI SAAR
Hommikusöök hotellis. Külastame Capri saart (laevapiletid reisi hinnas).

Capri linna peaväljakule sõidame sadamast kohaliku bussiga. Lisaks õitele ja lõhnadele on Capri märksõnadeks Augustuse aiad ja Faraglionid. Esimeste külastamiseks jalutame peatänavat mööda saare teisele küljele, teiste puhul kasutame paati. Edasi sõidame jällegi kohaliku bussiga Anacapri linna, mille üheks olulisemaks vaatamisväärsuseks on San Michele villa. Selle rajas kuulus rootsi doktor ja teadlane Axel Munthe. Peaväljakult on võimalik tõusta funikulööriga Capri kõrgeima mäe, Monte Solaro tippu, kust avaneb tõeliselt ülev vaade kogu saarele. Võimalus supelda rannas.

5. päev NAPOLI - CATALDO TSITRUSEAED SORRENTOS – ÜHINE ÕHTUSÖÖK AGRITURISMOS
Hommikusöök hotellis. Napoli linnaekskursioon: 600 aaastat e.m.a. kreeklaste poolt asutatud ja 320 aaastat e.m.a. roomlaste võimu alla langenud Napoli linn on kindlasti elamus omaette. Sellest linnast on pärit kõigile tuntud pizza, bel canto ning commedia. Napoli laulukesed on saanud maailmakuulsaks ning tihti loetakse neid lausa itaalia rahvalauludeks. Oluliseimad vaatamisväärsused on Plebiscito väljak ja sellega piirnev kuningaloss koos kuulsa San Carlo teatriga. Lähedal asub Vittorio Emmanueli uhke galerii ja võimas keskaegne Castel Nuovo. Omaette aega nõuab Arheoloogiamuuseum, kuhu on kogutud Pompei varemetest välja kaevatud originaalesemed ja kitsaste tänavatega Spaccanapoli linnarajoon, mis on täis ehtsat lõunaitaallaslikku saginat. Tagasi Sorrentos, külastame I Giardini di Cataldo tsitruseaeda.

Õhtul suundume soovijatega üheskoos Fattoria Terranova agriturismosse ühisele õhtusöögile.

6. päev ITAALIA PÜHVLID JA MOZZARELLA – PAESTUM – MATERA
Hommiköök hotellis. Tenuta Vannullo pühvlifarm ja mozzarella. Peatume Paestumi templikompleksi juures fotopeatuseks.

Jätkame sõitu Aadria mere ranniku suunas. Teel soovijatele ühine lõunasöök kohalikus trattorias.
Meie teele jääb omalaadne Matera linn, kus meile pakuvad huvi erilised koobaselamud – sassi. Tänasel päeval küll UNESCO maailmapärandisse kantud, oli II ilmasõja järgsetel aastakümnetel Matera koobaslinn justkui häbiks kogu Itaalia riigile ning siinseid elanikke majutati sunniviisiliselt oma elamutest kaasaegsematesse ehitistesse – ikka selleks, et rahvale mitte häbi teha. Kaljukoobastesse rajati ka jumalakodasid ning paljude kaljukirikute vanimad freskod on säilinud suisa 13. sajandist. Casa Grotta koobaselamu on taastatud perekonna abiga, kes siin varasemalt alaliselt elas, ning see annab meile võimaluse näha autentset sassot algupärase mööbli, majapidamistarvete ja isegi selle kunagiste elanike rõivastega. Koobaselamute piirkond on senini suhteliselt hõredalt asustatud, ent tänu UNESCO kaasamisele on Matera restaureerimine alanud ning täna leiame siit juba ka uusi meeleolukaid külalistemajasid ja kohvikuid.

Meie jätkame oma teekonda ning majutume kahel järgneval ööl Apuulias hotellis***. Õhtusöök hotellis.

7. päev VABA PÄEV / SOOVIJATELE EKSKURSIOON APUULIAS: OSTUNI TURUHOMMIK - CASTELLANA – ALBEROBELLO – CISTERNINO – OSTUNI
Hommikusöök hotellis. Sõidame päevasele ringsõidule mööda Apuulia põnevaimaid paikasid (lisatasu eest).

Laupäev on Ostunis turupäev, uudistame põnevate lookas lettide vahel ja uurime Apuulia köögikunsti saladusi. Peatume Castellana maaaluse koobastiku juures. Sõidame liftiga maa alla 60 m sügavusel asuvasse La Grave koopasse ja suundume ringkäigule stalaktiitide ja stalagmiitide põnevas maailmas. Seejärel suundume UNESCO maailmapärandisse kantud Alberobello külakesse, mis võlub oma imetabaste koonuselamute poolest ja mis on kahtluseta kohaliku arhitektuuristiili erakordne näide. Üle tuhande trullo, nagu neid omapäraseid ilma sidusmaterjalita lubjakivikamakatest ja koonja värvimata katusega ehitatud elamuid siin nimetatakse, on vapustav vaatepilt. Edasi suundume Locorotondo linnakesse, kus soovijatel on kohalikus trattorias võimalik ühiselt lõunasööki nautida. Proovime kohalikku Apuulia spetsialiteeti, milleks on tibatilluke pastasort orecchietta – tõlgituna eesti keelde võiks see kõlada kui kõrvake.
Lõuna ajal suundume soovijatega üheskoos tavernasse, et nautida roogasid kohalikest mereandidest
Peale lõuanpausi teeme väikese jalutuskäigu Cisternino ajaloolises keskuses ning seejärel suundume Ostunisse. Le Murge mäeaheliku lõunapoolseimas osas kolmel künkal asuvat Ostunit tuntakse nimetuse all „valge linnake“ – valged majad, kitsad munakivitänavad, meeleolukas keskus. Õhtusöök hotellis.

8. päev BARI - CASTEL DEL MONTE - MAALEHE PIKNIK, LEND NAPOLI-TALLINN
Hommikusöök hotellis. Teeme hommikuse jalutuskäigu Bari ajaloolises keskuses. Jätkame oma teekonda. Keset Le Murge platoo tasandikku kerkib ootamatult meie ette oktagonaalne kindlus – Itaalias sündinud Saksa-Rooma keisririigi valitseja Friedrich II alustas kindluse ehitamist 13. sajandi keskel. Palju pole teada selle matemaatiliselt nii täpse konstruktsiooniga ehitise eesmärgist ja selle kaheksanurkne kuju on andnud aluse paljudele müstilistele oletustele. On arvatud isegi, et tegemist on teadusjanulise Federiku poolt ehitatud astroloogilise kalendriga.

Peame Maalehe traditsioonilise vahva pikniku.
Suundume tagasi Itaalia läänerannikule Napolisse. Aeg öelda arrivederci Italia! Suundume lennujaama. Õhtune otselend Napoli-Tallinn (kellaajad täpsustamisel).

Reisi soodushind
949 €*

* Hind kehtib Maalehe reisijatele.

Hind sisaldab

* Lennupilet tellimuslennule Tallinn-Napoli-Tallinn
* Lennujaamamaksud, käibemaks
* Sõit kõigi mugavustega bussis
* 5 ööd Sorrento piirkonnas hotellis*** (2-in. toad), 5 hommikusööki
* 2 ööd Apuulia maakonnas hotellis*** (2-in. toad), 2 hommikusööki, 2 õhtusööki
* Eestikeelse giidi teenused kogu reisi vältel

Lisakulud
Hind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele objektidele.

Muuseumipiletite ja teiste tasuliste objektide hinnad:
* Napoli Arheoloogiamuuseum täiskasvanud 6,50 €, kuni 18a ja vanemad kui 65a tasuta, ISIC tudengid 18-25a 3,25 €
* Grotta dello Smeraldo 5 €
* Pompeij arheoloogia-ala külastus giidiga täiskasvanud 11 €, kuni 18 a. ja vanemad kui 65 a. tasuta, ISIC tudengid 18-25 a. ja õpetajad ITIC kaardiga 5,50 €. Hinnale lisandub kohaliku giidi tasu 4 € (kõigile).
* Vesuuvi kraatrisse vaatamine 6,50 €
* Teatro Tasso külastus 25 €
* Capri saare bussipilet u. 10 €
* Paadisõit Capri saare rannikul (sh Faraglionide juurde) 13 €
* Ühine lõunasöök Capri saarel 15 €
* Villa San Michele Capril 6 €
* San Michele kirik 2 €
* Monte Solaro funikulöör 8 €
* I Giardini Cataldo
* Pühvlifarmi külastus ja mozzarella degusteerimine 9 €
* Matara koobaskirikud 6 €
* Castel del Monte 3 €
* L'università della pizza õhtusöök, Fattoria Terranova agriturismo, lõunasöök Materas ja Locorotondos, mereanni õhtusöök – hinnad täpsustamisel.

* Valikekskursioon Puglias 39 € (soovitav ette tellida).

Sissepääsude ja söökide hinnad võivad muutuda olenemata reisikorraldajast!

Sorrento hotellis lisandub reisi hinnale kohaliku omavalitsuse poolt kehtestatud turismimaks summas 1 €/in./öö hotellides 3* ja 1,50 €/in./öö hotellides 4*. Turismimaks tasutakse hotellis kohapeal ning seda ei ole võimalik ette tasuda Eestis. Turismimaksust on vabastatud alla 18 a. kliendid.

Lisatasu eest on võimalik tellida:
* Tervisekindlustus al. 8,21 €, maksumus sõltuvalt vanusest (kuni 65 a., vanematele kõrgem tariif, lisainfo reisikindlustuse kohta). Soovitame vormistada ka reisitõrkekindlustuse!
* Toitlustamine lennukis pardamenüü alusel lisatasu eest.

Lisainfo
Oluline teada:
* Itaalias pakutakse kontinentaalset hommikusööki, st kohvi/tee, mahl, saiake, moos jne.
* Lennukis on lubatud äraantav pagas kaaluga kuni 15 kg ja mõõtmetega kuni 32x84x56 cm. Lennuki salongi tohib kaasa võtta ühe käsipagasi ühiku, mille kogukaal ei tohi ületada 5 kg ja käsipagasi maksimaalne suurus ei tohi ületada mõõtmeid 55x45x25 cm.
* Vastavalt rahvusvahelistele hotellireeglitele toimub check-in hotellitubadesse alates kell 14:00.
Ärasõidupäeval vabastatakse hotellitoad vastavalt rahvusvahelistele kokkulepetele. Toa kasutamise pikendamine sõltub hotelli võimalustest ning see tasutakse kliendi poolt kohapeal.
* Jätame endale õiguse teha muudatusi reisiprogrammis.

Jätame endale õiguse teha muudatusi reisiprogrammis.

Lisainfo ja broneerimine telefonil 680 4458 (Maaleht), 611 0600 (Germalo) või e-posti aadressil reis@maaleht.ee.