Hiidlased on läbi aastasadade end kõige muu hulgas elatanud metsamüügiga. Seal lihtsalt kasvab palju puid. Siinne Korfu teeb hiidlastele mõnevõrra silmad ette. Kasvõi arvuga 40 miljonit. Sest just täpselt nii palju kasvab hetkel sellel Vahemere maalapil oliivipuid. Ja oi kui pühaks nad neid peavad! Oliivipuu ongi nagu inimene — esimesi viljamärke näitab alles 15aastaselt ja täit andamit pakub mitte enne 40ndat. Pealdis on krobe ja kortsuline, justkui vanal inimesel. Vaatasin hommikul peeglist — sarnasust kui palju.

Sai juba räägitud saare väiksusest. Vastavalt sellele näevad välja ka tänavad ja teekesed. Ehkki maailma esimesed matemaatikud on just siitkandist pärit, on tänapäevane Korfu enamuse Pythagorase ja Eukleidese tõestusi ümber lükanud. Toon näite.

Tänav on kolm meetrit lai. Buss on kaks ja pool, mahub läbi küll. Vastu tuleb teine buss, ka kaks ja pool meetrit lai. Pythagoras ütleks, et nende hõõrdevaba möödumine on teoreetiliselt võimatu. Aga bussijuht Mikis (või Teodorakis) ei ole Vana-Kreeka matemaatikaga tuttav. Ta usub, et kaks ja pool ning kaks ja pool on kokku kolm. Muide, siin Korful ongi! Tulge ja veenduge ise.

Muidu on kohalik kreeklane rõõmus ja rahulik, hoolimata sellest, et Angela (see, kes Merkel on) neid eriti ei armasta. Sööb, joob ja nõuab oma õigusi — demokraatia on ju siit kandist pärit. Aga taskus peab ta kaasas kandma üht kummalist raamatukest. Seal on kirjas, kas sa parlamendivalimistel käisid. Kui käisid, saad templi. Kui ei — saad trahvi. See kena komme ei ole meieni veel jõudnud. Kallis Ene Ergma! Palun siit kaugelt, ära lase Toompeal sedalaadi seadust läbi. Käime ju niigi.

P.S. Kohalikud on vihased ka. Teate, miks? Euroliit ei seedi nende apelsine. Põhjus lihtne — Kreeka apelsinid on liiga suured. Ei mahu läbi Brüsseli seedekulgla. Nii et, söögem neid siin, liiga suuri ja mahlaseid.

Albumivaatesse, kust saab vaadata kõiki 3. reisigrupi pilte, saad SIIT.