Kui varasematel aastatel on võitjate hulgas olnud rohkesti Tallinna ja Harjumaa inimesi, siis nüüd läksid reisid Pärnu, Jõgeva, Põlva, Viljandi, Võru ja Tartu maakondadesse.

“Mina olen üle kaheksakümne aasta vana, ja see on esimene kord, kui ma elus midagi võidan,” teatas Anna Kutsar Pärnumaalt.

Hea, et istusin!

Võiduteade oli talle nii üllatav, et võttis südame kloppima. “Hea, et istusin, kui helistasite,” sõnas tarmukas vanaproua ja lubas veel mõelda, kas sõidab reisile ise või loovutab selle mõnele pereliikmele.
Kutsar on olnud Maalehe tellija esimesest numbrist peale ning suur hulk aastakäike on tal alles. “Vahel hakkan lehest peale ja loen lõpetuseks Targu Talita läbi, vahel aga vastupidi. Mind huvitab kõik see, mis on seotud aianduse ja lilledega,” rääkis ta.

Mis seal salata, ka kauged maad ja ajalugu pakuvad huvi ning reis Rhodosele on ahvatlev.

Põltsamaa vallas elav Anne Arme ütles, et siiani pole tal kunagi õnnestunud midagi suuremat võita. Reisiteade võttis algul sõnatuks.
“See on tõesti hea uudis,” rõõmustas ta, kui oli veendunud, et kõne tuleb Maalehest, uudis vastab tõele ning tema on üks kuuest õnnelikust tellimiskampaania võitjast.

Sellega sai ka kinnitatud, et tõepoolest võidavad Maalehe reise tavalised inimesed ning mingit kokkumängu pole.

Vägevalt vedas aga Tartumaa mehel Rait Ärmannil. Ta kolis eelmisel aastal Uhti külla ning otsustas ka Maalehe tellida. Ning see tellimus tõi sõidu Prantsusmaale.

Tavarajalt kõrvale

Loosimine ise toimus juba mitmendat aastat nii, et kuus Maalehe ajakirjanikku ja toimetajat nimetasid igaüks ühe numbri, mille järgi tellija andmebaasist üles otsiti. See, et loosiõnn naeratas tänavu Tallinnast kaugematele kohtadele, meeldis ajakirjanikele endile väga, nagu seegi, et võitjate hulka sattus ka kaks meest – mullu olid võitjad eranditult naised.

Reisid toimuvad koostöös Germaloga. Esimene neist viib 22.–29. augustini Provence’i, kus ootavad lavendliväljad, oliivisalud, melonid ja ürdisegud, provanssaali road ja vein, turud, ja Luberoni lambakarjused.

Teine reis Kosi ja Rhodose saartele toimub 10.–17. oktoobrini. Kreeka saarte puhul tõstetakse esile reisi eksootilisust ning harukordsust, kulgemist saarelt saarele.

Muidugi kuuluvad asja juurde kristallselge rannikuvesi, vana plaatanipuu, mille all Hip-pokratesele meeldis oma jüngritele õpetusi jagada, Asklepioni tempel ja rüütliromantika hõng.

Germalo peab seda sõitu reisiks “meie oma inimestele”, et veidi kõrvale kalduda tavapärastelt turismiradadelt, rännata vähem käidud teedel ja piiluda sügavamale Kreeka mitmekesise saarestiku hinge.

Kellel loosiõnne polnud, aga tahaksid Maalehega Kreeka saartele või Prantsusmaale tulla, saavad paketi Maalehe või Germalo kaudu osta.



Maalehe lugejareisi võitjad

Provence

Linda Bleive, Võrumaa

Rait Ärmann, Tartumaa

Sirje Saarine, Põlvamaa

Kreeka saared − Kos ja Rhodos

Anna Kutsar, Pärnumaa

Anne Arme, Jõgevamaa

Mati Tuisk, Viljandimaa