Sel aastal valiti välja kohad, kuhu seni pole jõutud või mida maksaks suvisel rännuhooajal kindlasti ka niisama külastada.

Toimetaja Piret Jürman ütles, et saade on varasemast pisut teisiti üles ehitatud. “Kui varem keskendusime peamiselt kohale, kus külas olime, siis nüüd oleme teemaderingi laiendanud,” sõnas ta.

Nii heidetakse Narva-Jõesuus olles pilk ka mere poole ja räägitakse mõni sõna kalandusest, Võrus Kuperjanovi pataljonis võetakse luubi alla riigikaitse.

Ikka Gerli ja Jüriga

Siiski ei muutu saade tõsimeelseks jutuvestmiseks, vaid jääb meeleolult rõõmsaks ja otsivaks.

Selgi korral panevad käe (loe: suu!) külge Jüri Aarma ja Gerli Padar. Toimuvad kontserdid ja saab tublisti laulda. “Laulude valikul arvestame teemat mis saates päevakorral, valime ehk mõnda kohta rohkem merelaule,” rääkis Jürman.

Ta lubas ka, et see ei tee asja üksluiseks, annab hoopis uue lähenemisnurga. “Kuna saatel on oma fännid, siis nemadki ei pea pettuma ja kartma, et kõik on juba nähtud. Ootame neid ikka ja lubame, et saated saavad toredad,” kinnitas Jürman.

Salvestused kuiva ilmaga

Eelmise aastaga võrreldes on salvestuspaiku vähem, kuid eetrisse minevad saated pikemad.

Maalehe peatoimetaja Aivar Viidiku sõnul näitab senine vaatajate huvi, et “Lauluga maale” on telemaastikul oma koha leidnud.

“Tore, et saame tuua sisse mõne vimka ja vaatajaid natuke üllatada,” märkis ta. “Oleme seniste salvestustega Eestile tiiru peale saanud, nüüd on aeg teha seda uue hingamisega.”

Viidiku sõnul on peale inimeste soosingu olnud salvestuste vastu lahked ka taevased väed – kolme aasta jooksul on sadanud vaid ühel salvestusel, eetrisse on läinud suvesoojusest ja päikesesärast pakatavad saated.

“Sel aastal on meiega kaasas noored ja toredad lauljad, kes kindlasti meelitavad kohale ka nooremat publikut,” sõnas Viidik.

Nii oli kohe nõus Vormsile sõitma Ott Lepland, Võrus Kuperjanovi pataljonis laulab aga Karl-Erik Taukar, kes ise seal ka aega teenis.

Rahva ette tuleb üsna värskelt tuntuks saanud Grete Paia, tuntud tegijaist näeb ja kuuleb Uku Suvistet, samuti Anne Veskit ja Getter Jaanit.

Nagu varemgi, viibivad kohal Maalehe ajakirjanikud, tehakse palju pilte ja kirjutatakse salvestustest lehes. “Oleme ikka seda meelt, et Maaleht ei oota, et meie juurde tuldaks ning läheb ise välja oma lugejate juurde ja võtab nende elust-olust osa,” lubas Aivar Viidik.

“Lauluga maale” lauldakse seekord avatuks 1. juunil Väike-Maarjas. Kogu info salvestusgraafikute kohta ning lood ja pildigaleriid on veebiaadressil www.maaleht.ee/laulugamaale.



LAULAME NEID LAULE JÄLLE

Seitse suvesaadet

Salvestus Paik Esineja ETV eetris

1. juuni Väike-Maarja kultuurimaja park Grete Paia 29. juuni

29. juuni Elva kultuurikeskuse park Uku Suviste 6. juuli

30. juuni Vanamõisa vabaõhukeskus Anne Veski 13. juuli

13. juuli Paide Vallimägi Maarja-Liis Ilus 20. juuli

14. juuli Narva-Jõesuu linnakai Getter Jaani 3. august

27. juuli Vormsi Ott Lepland 10. august

4. august Võru Kuperjanovi pataljon Karl-Erik Taukar 17. august

Vt lisa www.maaleht.ee/laulugamaale