Mehed ei nutnud ka Illikul. Peeti võrkpallivõistlused, aga võisteldi ka ülemereujumises. Nimelt toimus 21. Vaikese väina avaveeujumine, millest võttis osa rekordilised 153 meest ja naist.

Esimesena oli paral Andres Olvik, tõsi kull, napi edumaaga. Võitjale ning kõikidele teistele hüüti pidevalt kõrva, et saun ja supp ootavad teid, võitja aga küsis hoopis, et kas teil külmkappi pakkuda pole. Nimelt olnud vesi ujumiseks liiga soe. Seda Eestis!

Aga see polnud vaid võitjale omane enesekindlus, sest ka võistluste üks korraldajaid Peep Kesküla lausus, et paar kraadi oli tõesti liiast. Aga et muidu laks tema meelest kõik toredasti ning järgmisel aastal ujutakse taas Muhu saarelt Illiku laiule, mida on kindlalt üle kahe kilomeetri. Tänavu röövis madal veeseis muide osa võistlusmaast.
Võimsaks kujunes aga ka Illiku päevade esimene päev ehk reede õhtu, kus Orisaare kultuurijuhi Anu Viljaste hinnangul kogunes pidutsema umbes tuhat inimest.

Viljaste hindas väga heaks ka kohalikku kultuurielu ning noorte kohta, kes tavaliselt ikka pigem peksupoisteks, jätkus tal vaid kiidusõnu.

Igatahes järgmisel aastal lubati taas kokku tulla. Kas siis samasuguseid imevigureid naha saab nagu tänavu, mil mehed näitasid merelt päästes nii helikopteri kui ka iseenda võimeid, näitab aeg.

Mis aga puutub "Lauluga maale" salvestusse, siis see on eetris 9. augustil.