Lauluga Maale viienda hooaja teise saate külaline oli Kristjan Kasearu. Kasearu sõnul on Mäetaguse naised ilusad, kuid kodulinna Pärnu omad on laulja sõnul siiski armsamad.

Tänu põlevkivile on vähem kui 1800 hingega Mäetaguse vald üks Eesti jõukamaid.

Kuigi tervelt poole Mäetaguse valla maadest on kaevurid tühjaks kaevanud, ei kartnud eile keegi et maa nende jalge all kaob. Mäetaguse mõisa alla pole kaevurid seni pääsenud.

„Veerand jääb kindlasti kaevandamata,“ kinnitab ligi veerand sajandit valda juhtinud Veljo Kingsep, tänane volikogu esimees.

„Põlevkivi on meie õnn ja õnnetus. Õnn sellepärast et me oleme saanud oma valda arendada, meil on kõik objektid – lasteaed, põhikool, raamatukogu, uus kauplus, kus asub ka perearstikeskus, korda tehtud. Lasteaiakoha maksumus on meil minimaalne, huviringid on tasuta, sünni ja matusetoetused, suplusmajas saavad lapsed ja pensionärid korra nädalas tasuta lõõgastuda. Suurlinnale me vastu küll ei saa,“ tunnistab Mäetaguse valla juht. „Seal on valikuvõimalused suuremad, aga see mis meil olemas on, on tasemel.“

Kuigi enamik Mäetaguse valla kaevudest on kuivad, on enamikus kodudes puhas vesi kraanist voolamas. „Kaevud on nii ja naa,“ seletab Veljo Kingsep. „Kui talumees rajas kaevu õigele veesoonele, siis on kaevus ka täna vesi sees. Aga mugavam on kraanist lasta.“

Järgmine Lauluga maale saate lindistus toimub Kuusalu valla merepäevade raames tuleval laupäeval kell neli pärastlõunal Harjumaal Kolga-Aabla külaplatsil . Siis asub külalisena laulma Uku Suviste.