Kuigi Maalehe ja ETV koostööna valmiv telesaade alustas Põltsamaal juba oma viiendat hooaega, laulis Õigemeel ses saates alles esimest korda.

Lisaks osalemisele telesaate valmimises, pakkus eilne päev Põltsamaa rahvale palju muudki põnevat ja kaasakiskuvat meelelahutust, sest varastest hommikutundidest kuni esimeste öötundideni välja kestis seal linna- ja lossipäev, mis kandis järjekorranumbrit 19.

Lossihoovis esinesid isetegevuslased, demonstreeriti rüütlite mõõgavõitlust, peeti käsitöölaata nii suurtele kui lastele, joosti võidu ümber lossi. Lastealal oli avatud mängude töötuba, sealt said paljud poisid-tüdrukud endile ka näomaalingud, millega mõnigi oma vanemaid siis esmakohtumisel ehmatas.

Põltsamaa jõel sõitis tavalisest laupäevast rohkem vesirattaid, kanuusid ja paate. Õhtu eel võttis kaks võistkonda osa köieveost üle jõe ja kaotajad tõmmati võitjate poolt kaks korda vette. Võitjad jäid ülepea kuivaks, kuna võitsid mõlemad tõmbed ja kolmandat katset vaja ei läinudki.

Linna- ja lossipäev lõppes rahvapeo ning ilutulestikuga, mis jäid juba tänase kuupäeva sisse.

Järgmine "Lauluga maale" ühislaulmine on juba 12. juulil Ida-Virumaal Mäetaguse mõisa õuel ja siis saab seda teha koos Kristjan Kasearuga.