1. Kirss 2012, punane poolkuiv vein autoriks on Riina Ratt, 4,38 punkti.
2. Kreeklane Mustas 2011, dessertvein , autoriks Peep Sõmer, 4,22 punkti.
3. Õunavein 2012, valge kuiv, autoriks Marek Kangur, 4,16
4.-5. Wohop (õun, mustsõstraleht) 2012, Marius Mets 4,11
Mustsõstravein 2012, Tiit ja Kristi Roost
6.-7. Lepassaare talu õunavein (õun, pihlakas) 2012, Anti Karask 4,05
Emma (vahuvein, kuldrenett, pirn) 2012, Katrin Paukson

Oma hinnangu koduveinidele andis ka veinifestivali külalistest koosnev rahvažürii, kes andis maksimumpunktid Tiit ja Kristi Roosti valmistatud 2012. aasta mustsõstraveinile.

Tänavusele Maalehe ja Veinivilla korraldatud koduveinikonkursile saadeti kokku 132 veini, mis oli jaotatud 8 võistlusklassi: valge kuiv, punane kuiv, valge poolkuiv, punane poolkuiv, dessertvein, rose, viinamarjavein ja vahuvein/siider. Osalejaid oli kõige rohkem Harjumaalt ja Tallinnast, kuid ka Lõuna-Eestist ja Saaremaalt. Koduveinimeistrite taseme tõusust räägib ka fakt, et konkursil osalenud uued tulijad said finaalis kõrgeid hindeid, jättes eelmise aasta võitjad tahaplaanile.

Juba eelvoorude põhjal võis öelda, et konkursiveinide tehnoloogiline kvaliteet on järjest paremaks läinud.

Enim positiivseid üllatusi pakkus punaste poolmagusate veinide klass, kus paljud veinid hinnati ümber kuivadeks. Kõige kõrgemaid keskmisi hindeid said samuti punased kuivad ja poolkuivad veinid.

Eelmine aasta ei olnud väga hea õuna-aasta ning seda on näha ka finaaliveinide valikus -  toorained on varasemast mitmekesisemad. Silmatorkavalt  palju oli kasutatud rabarberit ning ka aroonia oli populaarsem kui varem.