FOTOD: Eesti parimad koduveinimeistrid on selgunud



FOTOD: Eesti parimad koduveinimeistrid on selgunud
Maalehe koduveinikonkursi võitjadSVEN ARBET

Täna Haapsalu veinipäevade raames toimunud Maalehe koduveinikonkursil selgitati juba neljandat korda aasta parim koduvein.

Finaali pääsenud veinimeistreid on 15 ja veine kokku 19 ning professionaalsetest veiniasjatundjatest koosnev žürii hindas veine ühtedel alustel. Žüriiliikmed said iga veini hindamisel anda punkte ühest viieni ning keskmine punktisumma andiski veinile koha edetabelis. Selle kohaselt selguski parimate Eesti koduveinide pingerida:

1.Uuetalu Vertti sõstravein, mille valmistasid Juhan ja Marika Kundla Lääne-Virumaalt

2.Metsvaarikas, mille valmistajaks on Raili Hein Tallinnast

3. Õunavein antonovkast, valmistajaks Jaan A.Tätte Harjumaalt

Oma hinnangu koduveinidele andis ka veinifestivali külalistest koosnev rahvažürii, kelle lemmikuks osutus:

Valge Willi, vein tikrist, saialillest ja sõstralehtedest. Veini valmistajaks Helari Tamm Valgamaalt.

Saagiaasta oli mullu suurepärane ja nii tehti ka veine ja saadeti neid konkursile kõvasti rohkem kui kunagi varem: 160 veini (mullu 132) ja 66 veinimeistrit (mullu 62) on kogu selle konkursi rekordid.

Juba teist aastat jätkus veinide kuivenemise trend – vähenes dessertveinide osakaal ja suureneb kuivade ning poolkuivade hulk. Punaseid poolkuivi veine oli lausa 2 korda rohkem kui mullu, vahuveine ja siidreid mulluse 6 asemel 10 ja isegi viinamarjaveine toodi 3 asemel 7.

Erinevaid veinimeistreid oli 66. Endiselt on kõige rohkem tegijaid Harjumaal -22, aga Tallinna tegijad (19) on pigem üle kolinud teistesse maakondadesse, näiteks Tartu kandist on tänavu 9 tegijat ja Pärnumaalt 6. Peale Hiiumaa olid esindatud ikka kõik maakonnad kasvõi 1-2 veinimeistriga.

Maaleht loosib välja 40 piletit Itaalia muusika festivalile. Kui olete Maalehe tellija ja soovite sellest kõigest osa saada, siis pange end kohe kirja!
Kui te ei ole veel tellija, siis praegu on just õige aeg liituda Maalehe tellijate perega. Rohkem infot SIIT.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare