1.Uuetalu Vertti sõstravein, mille valmistasid Juhan ja Marika Kundla Lääne-Virumaalt

2.Metsvaarikas, mille valmistajaks on Raili Hein Tallinnast

3. Õunavein antonovkast, valmistajaks Jaan A.Tätte Harjumaalt

Oma hinnangu koduveinidele andis ka veinifestivali külalistest koosnev rahvažürii, kelle lemmikuks osutus:

Valge Willi, vein tikrist, saialillest ja sõstralehtedest. Veini valmistajaks Helari Tamm Valgamaalt.

Saagiaasta oli mullu suurepärane ja nii tehti ka veine ja saadeti neid konkursile kõvasti rohkem kui kunagi varem: 160 veini (mullu 132) ja 66 veinimeistrit (mullu 62) on kogu selle konkursi rekordid.

Juba teist aastat jätkus veinide kuivenemise trend – vähenes dessertveinide osakaal ja suureneb kuivade ning poolkuivade hulk. Punaseid poolkuivi veine oli lausa 2 korda rohkem kui mullu, vahuveine ja siidreid mulluse 6 asemel 10 ja isegi viinamarjaveine toodi 3 asemel 7.

Erinevaid veinimeistreid oli 66. Endiselt on kõige rohkem tegijaid Harjumaal -22, aga Tallinna tegijad (19) on pigem üle kolinud teistesse maakondadesse, näiteks Tartu kandist on tänavu 9 tegijat ja Pärnumaalt 6. Peale Hiiumaa olid esindatud ikka kõik maakonnad kasvõi 1-2 veinimeistriga.