Üks veinimeister, Katrin Ratt, jõudis seekord finaali kolme veiniga, kaks veinimeistrit – Ivar Porn ja Raili Hein – kahe veiniga.

Kokkuvõtlikult võib öelda, et tänavu pääsesid finaali vaid need veinid, mis said žüriilt üle nelja punkti, üksnes siidrite ja vahuveinide klassi parim jäi õige pisut alla nelja. Hinne 4 aga tähendas lahtiseletatult “väga hea”, 4,5 aga juba “väljapaistev”.

Eelvoorudes hinnati ka tänavu veine toorainepõhiselt. Vastavalt kogunenud veinidele jagunesid võistlusklassid sel aastal järgmiselt.

  • Õun ja õunapõhised veinid – 39 veini.
  • Sõstrad ja tikrid – 28 veini.
  • Pihlakad ja arooniad – 27 veini.
  • Õied-varred-juured – 26 veini.
  • Sega- ja metsamarjad, luuviljalised – 26 veini, lisaks 3 viinamarjaveini.
  • Siidrid ja vahuveinid – 9 veini.

Finaali pääses igast alagrupist 2–3 veini ja võistlema hakkavad 17 parimat. Veinidele annab hinnangu professionaalsetest sommeljeedest ja suurte kogemustega veinimeistritest koosnev žürii. Lisaks on ka kõikidel teistel veinihuvilistel võimalus osaleda rahvažüriis.