Praegu on raviminfo.ee ja apteegiinfo.ee portaalide andmetel vaktsiin saadaval ligikaudu 20 apteegis üle Eesti. Lisaks võib vaktsiini alles olla ka perearstikeskustes ning haiglates.

Ravimiamet on valmis erandkorras lubama Eestisse ka võõrkeelses pakendis vaktsiini, nagu möödunud aasta novembris 1800 annuse osas tehti.

Gripp on tõsine haigus, mis põhjustab ülemaailmselt kümneid tuhandeid surmajuhte aastas. Hooajaline tavagripp on äärmiselt ohtlik väikelastele, eakatele ja krooniliste haigustega isikutele, mistõttu neid kutsutakse gripi riskirühmadeks. Vaktsineerimata inimesed levitavad gripiviirusi eelnimetatud ohustatud inimestele ja nad on ohtlikud nii oma pereliikmetele, lähedastele kui ka teistele, kellega nad kokku puutuvad. Uus gripp erineb hooajalisest tavagripist selle poolest, et see on ohtlikum lastele ja noortele täiskasvanutele. Vaktsineerimisega saame aga kõiki neid kaitsta, vältida nende haigestumist ning sellega kaasneda võivaid tüsistusi ning suurendada oma pereliikmete ja töökaaslaste tervise turvalisust.