Ivi Normet: toiduainetööstus jagab vastutust Eesti inimeste tervise eest
„Kui me ülekaalu ja rasvumise ning nendega seotud terviseprobleemide ennetamisega ei hakka tegelema praegusest tõhusamalt, siis probleem ainult süveneb. Rohkem tervena elatud aastaid võiks riigi ja inimeste endi kõrval olla ka toiduainetööstuse huvi,“ sõnas Normet. „Toidu tootjate käes on väga mõjusad vahendid, mis kujundavad Eesti inimeste toitumisharjumusi ja mõjutavad tervist – toidu koostisest ja kvaliteedist turunduseni.“
Riik on probleemi lahendamise ühe sammuna võtnud ette toitumise ja liikumise rohelise raamatu koostamise. Raamat kirjeldab erinevaid tegevusi tasakaalustatud toitumise ja regulaarse liikumise soodustamiseks inimese kogu elukaare vältel. „Eesmärk on vähendada tasakaalustamata toitumisest, vähesest liikumisest ning ülemäärasest kehakaalust tingitud terviseprobleeme ja pikendada seeläbi tervena elatud eluiga,“ selgitas Normet.
Toitumise ja liikumise rohelise raamatu koostamist alustati kaks aastat tagasi.
Tervise Arengu Instituudi andmetel on Eestis 52% inimestest ülemäärase kehakaaluga ning soovituslikus mahus ehk vähemalt pool tundi neljal päeval nädalas liigub vaid 15,7% naistest ja 12,8% meestest.