Aju on hormonaalne süsteem. Taime vägi on aga erinev. Näiteks kevadel varajased esimesed lehed ja juured on kõige tugevamad puhastajad ja energia andjad. Sügisesed aga kannavad endas teistsugust energiat, sest selles on tugevam vastupanuvõime, kuna valmistab meid ette talveks ja aitab vastu panna külmale.

Inimene on selline, nagu on tema elukeskkond. Eestimaal on paljudes taimedes palju kaltsiumi, ka joogivees, ja see näitab seda, et me peame olema tugevad ja vastupidavamad kui soojamaa inimesed.

Eestlased vajavad enim rahustavaid ja vastupanu suurendavaid, mitte energiat tõstvaid ergutavaid taimi, kuna see on omane meie maa kliimale ja just selleks need taimed meil kasvavad. Juurde peaks võtma magneesiumirikkaid taimi, juhendab Irje Karjus.

Maaleht jagab läbi suve lugejatele Eestimaa erinevais paigus elavate taimetarkade ja teadjameeste-naiste nõuandeid. Kui tunned oma kodukandist või kaugemaltki kedagi, kelle tarkus ja kogemus väärivad jagamist, anna meile temast teada e-kirja teel aadressil veeb@maaleht.ee.