Meliss teeb südame rõõmsaks, kasutada ainult lehti ja enne õitsemist. Melissi energeetiline sõnum – rahulolutunde ja armastuse loomine iseenda suhtes. Kasutada õhtuti enne magamaminemist, rahustab südametegevust, tekitab heaolutunde. Mehed, kes ei mäleta unenägusid, hakkavad neid nägema ja mäletavad sisu.Nõges on liikumapanev jõud, kuna tema energia on terav, sest kokkupuutel nahaga ta kõrvetab ja tekitab teistsuguse emotsiooni. Toob välja inimese sisemise looma, tõstab sugutungi, toitainerikas taim, mis sisaldab palju vitamiine, mineraalidest enim rauda ja magneesiumi. Nõgesesalv – lahenevad need nahaprobleemid mis muude salvidega ära ei lähe, ohatised, allergilised lööbed.

Põdrakanep – meeste taim ehk tulilill. Mõjub organismile sarnaselt nagu kanep – ergutab. Siberis korjatakse lehed ja külmutatakse, siis kuivatatakse ja keedetakse talvel piimas, seda jooki nimetatakse Ivan Chai, tänu sellele imejoogile elavad siberlased rasked talved üle. Kui kasutada põdrakanepi juurt, siis võib kolm ööpäeva järjest tantsida.

Naistepuna nimetatakse ka Johannese vereks. Müstiline, maagiline vägi, kuna sisaldab päikese kaudu tekkivat ainet hüperatsiin. Kasutada teed, kui kellelgi on süütunne, et ei ole piisavalt hea. Pigmendilaigud aitab ära võtta, kui kasutada tõmmist. Tugev rahusti, antidepressant, paljudes ravimites kasutatud taim. Naistepuna annab päikese sinu ellu.

Maaleht jagab läbi suve lugejatele Eestimaa erinevais paigus elavate taimetarkade ja teadjameeste-naiste nõuandeid. Kui tunned oma kodukandist või kaugemaltki kedagi, kelle tarkus ja kogemus väärivad jagamist, anna meile temast teada e-kirja teel aadressil veeb@maaleht.ee.