“Puugivaktsiin on 6 korda kallim kui gripivaktsiin, kuid seda tulevad inimesed ise küsima, aga gripivaktsiini ei tulda ise küsima. Gripivaktsiin on vastupidi – väga odav, aga inimesed eriti seda perearstikeskustest küsima ei tule,“ lisas Karmen Joller.

“Meie perearstikeskuses oli eelmisel hooajal väga palju väikesi lapsi, kes haigestusid grippi, sel aastal tõusis vaktsineeritute arv meie keskuses palju,” rääkis perearst Karmen Joller. Kommenteerides perearstikeskuste erinevaid hindu gripivaktsiinile, ütles Karmen Joller, et kui haigekassa kompenseeriks perearstidele vaktsiini maksumuse, siis ei oleks ka perearstikeskustes erinevaid hindu gripivaktsiinile. „Gripivaktsiin ei ole haigekassa jaoks kahjuks prioriteene ja nii on mõnes perearstikeskuses teenustasu isegi kõrgem kui vaktsiini hind,” lisas Karmen Joller.

Täna toimub WHO Euroopa immuniseerimisnädala raames Eesti Ravimitootjate Liidu kokku kutsutud ümarlaud, millel osalevad arstid, Terviseameti, Ravimiameti, riigikogu, sotsiaalministeeriumi, Tallinna linna ning ravimitootjate esindajad. Ühiselt arutletakse teemale „Kas vaktsineerimisotsus on individuaalne?“.

"Puugivaktsiin on 6 korda kallim kui gripivaktsiin, kuid seda tulevad inimesed ise küsima, aga gripivaktsiini ei tulda ise küsima," leiab perearst Karmen Joller.